Valitse sivu

Urheiluseura kulkee parhaimmillaan mukana koko ihmisen elämänmittaisen matkan. Hyvän esimerkin tarjoavat Jyväskylässä jääkiekon CHL-mestari JYP ja Superpesiksen Kirittäret Jyväskylästä.

Seurat kutsuvat 20 jääkiekosta innostunutta ikäihmistä Jyväskylän kaupungin palvelutaloista ja ikääntyneiden päiväkeskuksista seuraamaan JYP-Jukurit-ottelua lauantaina 17. helmikuuta kello 17 alkaen. Kirittärien pelaajat noutavat ikäihmiset otteluun, viettävät heidän kanssaan aikaa ottelun ajan ja saattavat heidät ottelun jälkeen takaisin. Kesällä osat vaihtuvat.

– Haluamme toteuttaa Jyväskylän kaupungin strategiaa tukemalla osallisuutta ja hyvinvointia. Tulemme järjestämään tapahtumia, joilla vahvistamme jyväskyläläisten yhteisöllisyyttä ja tuemme asukkaiden harrastustoimintaa. Tavoitteena on vähentää yksinäisyyttä Jyväskylässä, JYP:n toimitusjohtaja Aku Vallenius kertoo monimuotoisen yhteistyön tavoitteista.

– On pelaajille kunnia toimia seuralaisina ja järjestää yhdessä JYP:n kanssa virkistävä hetki ihmisille, jotka ovat varmasti ansainneet sen. Tapahtuma saa jatkoa ensi kesänä, kun JYP:n pelaajat pääsevät seuraamaan Kirittärien peliä vanhuspalvelujen asiakkaiden kanssa, säestää Kirittärien pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen.

Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluiden palvelujohtaja Maarit Raappana otti ilolla vastaan liikuntapääkaupungin kestomenestyjien kutsun vanhuspalvelujen asiakkaille.

– On todella upeaa, kuinka JYP ja Kirittäret ottavat vastuuta Jyväskylän ikäihmisistä. Yksinäisyys on kaikissa ikäluokissa asia, johon pitää löytää panostusta. Hienoa toimintaa seuroilta.

Aiheesta lisää

Kirittärien kotisivut

JYP-Jukurit lauantaina