Valitse sivu

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, pelataan kautta aikain ensimmäisen kerran Joensuussa tulevana kesänä. Tapahtuman lipunmyynti on käynnistynyt Ticketmaster Suomen netissä, lippukaupoissa ja puhelinpalvelussa.

Itä-Länsi-viikonloppu käsittää viisi huippuottelua 29.6.-1.7. Upouusi ja moderni Kerubi Stadion tarjoaa tapahtumalle ensiluokkaiset puitteet.

Viikonlopun tähtiloiston avaa A-poikien ottelu, johon Pohjois-Karjalan maakuntaliitto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn kaikille kiinnostuneille. Muut liput myydään päiväkohtaisesti. Lauantaina pelaavat B-tytöt ja naiset, sunnuntaina B-pojat ja miehet. Edullisimmillaan päivälipun saa 25 eurolla. Kaikissa kategorioissa liput kannattaa ostaa etukäteen, sillä hinta on edullisempi ja parhaita paikkoja riittää vain nopeimmille.

– Tarjolla on upea urheiluelämys Suomen kesässä. Itä-Länsi on suomalaisen urheilun jokavuotinen klassikko, joka pitää kokea paikan päällä. Ainutlaatuinen tunnelma, maailman parhaat pesäpalloilijat ja perinteet yhdistyvät nyt modernin stadionin mukavuuksiin. Odotamme Joensuuhun yhteensä reilusti viisinumeroista katsojamäärää viiteen otteluun, tapahtumapäällikkö Sanna Regwan toteaa.

– Joensuu järjestää kautta aikain ensimmäisen Itä-Läntensä, mikä on seuralle sen juhlavuotena suuri kunnia. Haluamme tehdä tapahtumasta muutoinkin historiallisen ja onnistua. Itä-Länsi on hyvä jatkumo Joensuun Mailan menestystarinalle, jossa miehet tavoittelevat Suomen mestaruutta, naiset nousivat Ykköspesikseen, laadukas akatemiatoiminta innostaa nuoria, juniorijoukkueita on kaikissa ikäluokissa ja matalan kynnyksen toiminta tuo uusia harrastajia seuraan, Joensuun Mailan puheenjohtaja Tomi Kaksonen iloitsee.

Helsingistä 1932 alkanut Itä-Länsi-perinne on jatkunut sotavuosia 1941-42 ja 1944 lukuun ottamatta katkeamattomana näihin päiviin saakka. 84 miesten arvo-ottelussa voitot ovat Idälle 37-36 (tasan 10) viime vuoden voiton myötä. Naisten puolella pesäpallon arvo-otteluiden historia alkoi Kuopiosta 1961. Länsi on niskan päällä voitoin 28-25 (tasan 3).

Tämän vuoden Itä-Länsi-ottelut pelataan Kerubi Stadionilla Joensuun Mehtimäellä 29.6.-1.7. Tapahtuman liput ovat saatavissa kätevimmin suoraan Ticketmasterin nettikaupasta osoitteesta www.ticketmaster.fi ja lisätiedot osoitteesta www.ita-lansi.fi.

OSTA LIPPU TÄÄLTÄ

TUTUSTU ITÄ-LÄNTEEN TÄÄLTÄ