Valitse sivu

Naisten Halli-SM-turnauksessa on totuttu viime vuosina yllätyksiin, eikä tällä kertaa tehdä poikkeusta.

Päivän sensaatiosta vastasi Hyvinkään Tahko, joka yllätti tamperelaisen Manse PP:n, syksyn Suomen mestarin, Rauman Talviharjoitteluhallissa. ”Leidien” upean päivän kruunasi puhdas voitto kotihallissaan pelanneesta Ferasta. Joukkue, jonka kokoonpanossa on useita Superpesiksen ensikertalaisia, sai hurmion ja flow-tilan päälle. Lopputuloksena paikka aukesi Halli-SM-lopputurnaukseen Tampereelle ja Ruudun suoriin lähetyksiin lauantaina 10.3.

– Herrajumala, me mentiin juuri Halli-SM-lopputurnaukseen, joukkueen Facebook-sivulla iloittiin.

Pesäkarhut otti paalupaikan

Vuoden takainen hallimestari Pesäkarhut Porista avasi väkevästi tälläkin kertaa. Lauantai-aamun koitos Lappajärven Veikkoja vastaan tarjosi kotiyleisölle vielä tunnustelevaa peliä, mutta toisessa ottelussa pellit rävähtivät kunnolla auki Seinäjoen Maila-Jussien kustannuksella. Pesäkarhut iski hurmiossa peräti 10 juoksua ja tyylitteli puhtaaseen voittoon vallaten kärkipaikan lähdettäessä lopputurnaukseen.

– Päivän onnistujia oli monta. Henna Juka oli tänään erinomainen niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Minttu (Vettenranta) pelasi tänään myös hyvin, varsinkin nollatilanne oli tänään vastustajille vaikea haastavien syöttöjen vuoksi, tiivisti pelinjohtaja Sami Österlund.

Pesäkarhut saa välierissä vastaansa Hyvinkään Tahkon. Ottelu pelataan Tampereella 10.3. kello 9.30 alkaen ja nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa.

Kirittäret nousi vaikeuksista voittoon

Ykköspesiksen Janakkalan Jana lähti ennakkoluulottomasti haastamaan superpesisjoukkueita Jyväskylän alkuturnauksessa lauantaina ja pakotti kotihallissaan pelanneen Kirittäret tasatulokseen avausjaksolla. Tauon jälkeen yhteensä neljä juoksua lyönyt Saana Sumén päästi joukkueensa piinasta. Ratkaisuottelussa Kirittäret esiintyi vakuuttavasti ja kukisti Pesä Ysit Lappeenrannasta 2-0 (2-1, 4-0).

Hurjasti harjoitellut joukkue jatkaa lopputurnaukseen ja keventää tahtia hieman.

– Sisäpelin kanssa vähän takkuiltiin. Kova kahdeksanviikkoinen on takana. On treenattu paljon eikä kevennetty ollenkaan alkuturnaukseen. Viimeiseen 13 päivään yksi lepopäivä ja enemmän kuin yksi harjoitus per päivä vedettiin. Nyt lopputurnaukseen pikkaisen kevennetään ja aloitetaan vähän erilainen jakso, pelinjohtaja Jussi ”Nalle” Viljanen kertoi.

Kirittäret kohtaa välierissä Lapuan Virkiän Tampereella ja Ruudun suorassa lähetyksessä 10.3. kello 12.30 alkaen.

Naisten Halli-SM-lopputurnaus Tampereella la 10.3.

1. välieräottelu: Pori-Hyvinkää 9.30
2. välieräottelu: Jyväskylä-Lapua 12.30
Pronssiottelu (välierien häviäjät) 15.30
Loppuottelu (välierien voittajat) 18.30

Aiheesta lisää

Halli-SM-lopputurnausten kaikki ottelut Ruudusta

Pesäkarhut puhtaalla pelillä lopputurnaukseen

Kirittärien Jussi Viljasen kommentit Twitterissä

Janakkalan Jana pääsi mukaan Halli-SM-turnaukseen