Valitse sivu

Etelä-Suomen Suuri Tuomari-ilta on kaikille kiinnostuneille avoin tilaisuus tuomaritoiminnan tarjoamista mahdollisuuksista. Tuomaritoiminnasta saa mukavan, kehittävän ja motivoivan tavan olla mukana lajin parissa. – Onnistumisen kokemukset ovat parasta. Tuomaritoiminta on tiimihommaa, jossa yhdessä pyritään mahdollisimman hyviin suorituksiin, superpesistuomari ja Helsingin Pesäpallotuomareiden puheenjohtaja Miko Kotiniemi tiivistää.

Suuren Tuomari-illan tavoitteena on kerätä mahdollisimman moni tuomaritoiminnasta kiinnostunut yhteiseen tilaisuuteen.

– Haluamme rakentaa tuomariporukasta vielä tiiviimmän yhteisön. On paljon matalampi kynnys ottaa yhteyttä, kun tuntee toisen jo entuudestaan. Samalla lisäämme kokeneempien ja nuorten tuomareiden vuoropuhelua, Kotiniemi sanoo.

– Uusille tuomareille tässä on erityisen hyvä sauma tulla mukaan toimintaan. Tilaisuus ei sido mihinkään, pelkkä uteliaisuuskin riittää hyväksi syyksi saapua paikalle. Jos tuomariuralla haluaa eteenpäin, tässä on yksi hyvä paikka tulla kertomaan itsestään sekä ajatuksistaan ja tavoitteistaan tuomaritoiminnassa. Tuomarina voi päästä nopeastikin näköalapaikalle jopa Superpesikseen asti. Oma motivaatio ja asenne ratkaisevat paljon, omasta halustaan kannattaa tehdä näkyvä, Kotiniemi lisää.

Tuomaritoiminnasta moni on löytänyt mielekkään tavan olla mukana lajin sisäpiirissä. Mahdollisuuksia ja reittivalintoja on monenlaisia alasarjoista huipulle asti – omista kyvyistä ja halusta riippuen. Kotiniemi on itse viheltänyt syöttötuomarina naisten Superpesiksessä ja miesten Ykköspesiksessä. Viime syksynä tie vei kakkostuomarina miesten Superpesiksen loppuotteluun Vimpelin Saarikentälle.

– Onnistumisen fiilikset ovat mahtavia. Porukkana tehtiin töitä ja yllettiin loppuotteluun asti. Onnistumiset ruokkivat tervettä itseluottamusta, joka nousi kauden mittaan korkealle tasolle.

– Päämäärän lisäksi matkat ovat ihan konkreettisesti mukavaa aikaa eli pelireissut hyvällä porukalla. Matkoilla tapahtuu aina kaikkea hauskaa, tunnelma on korkealla ja huumori lentää, vaikka kentälle mennäänkin nöyrin mielin tekemään siinä hetkessä parasta suoritusta.

Tuomarinelikossa yhteistyön pitää toimia. Jokaisella on oma merkittävä roolinsa, jota muut tuomarit omalla toiminnallaan tukevat. Asenne näkyy Suuren Tuomari-illankin järjestelyissä.

– Suuri kiitos kuuluu alueemme huipputuomareille, jotka uhraavat vapaa-aikaansa tuomaritoiminnan kehittämiseksi ja esimerkiksi ovat lupautuneet nyt tuomaan oman panoksensa tähän tilaisuuteen. Se kertoo varmasti myös tuomariyhteisöstä, jossa pidämme yhtä ja kunnioitamme toisiamme.

Osallistumistaan tilaisuuteen empivälle Kotiniemellä on vahva viesti.

– Jos on kahden vaiheilla, kannattaa ehdottomasti osallistua. Siinä ei menetä mitään, eikä ainakaan jälkikäteen tarvitse jäädä vaivaamaan päätään. Tämä kortti on hyvä katsoa ja pohtia sen jälkeen omia ratkaisujaan. Osallistuminen ei sido esimerkiksi ensi kesän suhteen mihinkään, Kotiniemi päättää.

Aiheesta lisää

Ilmoittautuminen Etelä-Suomen Suureen Tuomari-iltaan

Mikäli et pääse paikan päälle, kysy lisää tai kerro kiinnostuksestasi tuomaritoimintaa osoitteeseen pptuomarithelsinki(ät)gmail.com.