Valitse sivu

Tammi-helmikuu on perinteisesti alueellisten urheilugaalojen aikaa. Viikonlopun mittaan useat pesäpalloseurat saivat kunnianosoituksia laadukkaasta toiminnastaan ja palkitut nousivat estradeille suurten suosionosoitusten säestäminä.

Miesten Superpesikseen noussut Haminan Palloilijat arvostettiin Kymenlaaksossa vuoden joukkueeksi. Kausi huipentui 12 peräkkäiseen voittoon ja nousujuhliin. Tuleva kausi on seuralle 50:s miesten pääsarjatasolla.

Imatran Pallo-Veikot vuoden seura!

Etelä-Karjalassa koulu-seura-yhteistyöpalkinto myönnettiin Pesä Yseille Lappeenrannasta. Gaalassa kiiteltiin seuran laadukasta ja laajenevaa yhteistyötä Lappeenrannan sekä lähikuntien koulujen kanssa.

Vuoden seuran kunnian sai Imatran Pallo-Veikot. Itä-Länsi-tapahtuma onnistui hienosti, junioritoiminta kehittyi myönteiseen suuntaan ja työntekijöitä pystyttiin palkkaamaan talouden ollessa tasapainossa. Puheenjohtaja Liisa Marsio jakaa kunniaa seuratoimijoille ja kiittelee ”yksilöiden panosta yhdessä”.

– Pitkäjänteinen työ seuratoimijoiden kesken ja sekä yksilöiden panos yhdessä ovat mahdollistaneet viime aikojen positiivisen kehityksen. Tärkeänä osana tätä ovat yhteistyökumppanit, jotka ovat toiminnan kannalta elintärkeitä.

– Periksiantamattomuus, strategiset valinnat ja rohkeus katsoa asioita laajemmin sekä tehdä hullujakin asioita ovat vieneet meitä eteenpäin, mutta ennen kaikkea motivaatio ja usko tekemiseen sekä tavoitteisiin ovat avainasioita. Matka jatkuu ja tavoiteltavaa riittää. Työtä tehdään joka päivä, jotta suunta pysyy positiivisena. Arkisessa työssä ei voi herpaantua.

Höntsä-Pesis sai kuopiolaiset liikkeelle

Pohjois-Savossa Puijon Pesiksen Höntsä-Pesis-toiminta innosti kuopiolaiset sankoin joukoin liikkumaan. Hanke palkittiin vuoden liikuttajana Kuopiossa.

Höntsä-Pesis sai niin suuren suosion, että seuran piti lopettaa sen markkinointi. Toimintamuoto osoittautui erityisen toimivaksi. Harrastepesäpallo toi uuden tärkeän lisän seuran kokonaisuuteen kilpaurheilun ja junioreiden kasvattamisen rinnalle. Puheenjohtaja Aleksi Eskelinen lisäsi oheen yhteiskunnallisen näkökulman.

– Puijon Pesis haluaa kuopiolaisena urheiluseurana olla mukana kantamassa yhteiskuntavastuuta työikäisten ihmisten jaksamisesta.

Vastaavan vuoden liikuttajan palkinnon sai naapurikunnan Siilinjärven Pesis ja Sonkajärvellä pesäpallon paristakin tuttu Aleksi Kortelainen.

– Tämä on hieno tunnustus SiiPen tekemästä pitkäjänteistä työstä Siilinjärvellä. Haluamme jatkossakin olla kunnassa aktiivinen ja näkyvä toimija ja haluamme olla mukana kehittämässä Siilinjärven harjoitusolosuhteita tarvittaessa myös yli lajirajojen. Vaikka katseet onkin jo lujasti tulevassa, tämä on hieno tunnustus myös SiiPen 30-vuotisjuhlavuodesta. Kiitokset Siilinjärven kunnalle valinnasta ja hyvästä yhteistyöstä, Siilinjärven Pesiksen toiminnanjohtaja Marko Heikkinen kiittelee.

Keski-Suomessa palkittiin vuoden urheilutekoja lajeittain. Jyväskylän Kirin A-pojat etenivät välieriin ja pudottivat puolivälierissä jatkosta maineikkaan Sotkamon Jymyn.

Sinettiseuroja palkittiin viime vuoden lopulla. Pesäpalloseuroista Ruoveden Pirkat sai 1000 euron kannustuspalkinnon.

Aiheesta lisää

Vimpelin mestarijoukkue valokeilassa Pohjanmaalla