Valitse sivu

Opiskelu vai urheilu-ura? Valitse molemmat ja hae Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan toisen asteen yhteishaussa 20.2.-13.3.2018.

Nykyisistä pesäpallohuipuista saman valinnan ovat tehneet mm. Niko Korhonen, Roope Korhonen, Noora Patrikainen ja Marjukka Urpelainen.

Jos olet asettanut kovat urheilulliset tavoitteet ja haluat hoitaa opiskelun kunnolla, Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia tarjoavat siihen loistavan mahdollisuuden. Valitse opiskelun ja laadukkaan harjoittelun yhdistämisen polku!

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia on rakentanut määrätietoisesti urheilijoilleen kokonaispakettia, joka luo hyvän mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja huippu-urheilu. Sotkamon lukio kuuluu olympiakomitean virallistamiin urheilulukioihin. Urheilijoilla on mahdollista räätälöidä omaa opiskeluaan huomattavasti, sillä urheilulukiolainen suorittaa 12-18 kurssia valmennuksessa lukion opintokokonaisuudesta (75 kurssia). Urheilulukiolaisella on pääsääntöisesti mahdollisuus keskittyä teoriaopinnoissa haluamiinsa oppiaineisiin omien intressiensä mukaan.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja Sotkamon urheilulukion pesäpalloilijoiden urheilu- ja koulumenestyksestä on kerätty kattavasti tietoa vuosien varrella. Artikkeli muun muassa kertoo, millaiset ylioppilaspaperit ja jatkokoulutusnäkymät lukion pesäpalloilijoilla keskimäärin on sekä millaisella prosentilla urheilulukion pesäpalloilijat päätyvät Superpesikseen. Lue menestyksestä lisää tästä linkistä>>>

Urheilulukio ja pesäpallo

Pesäpallo on Sotkamon urheilulukion johtavia lajeja. Sotkamon urheilulukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia pyrkivät tarjoamaan huippumahdollisuudet opiskella ylioppilaaksi ja kehittyä huippupelaajaksi. Valmennustoiminta on suunniteltu ja rakennettu johdonmukaiseksi kokonaisuudeksi. Fyysistä, lajitaidollista ja taktista sekä psyykkistä valmentautumista tuetaan valmennustiedolla. Tavoitteena on, että urheilija luo oman näkemyksensä pesäpallosta pelinä ja hän kykenee sitä hyödyntämään omassa valmentautumisessaan.

Valmennustarjotin

– Urheilulukion puolelta 10 tuntia ohjattua yhteisharjoittelua
– Jaksosta riippuen 1 – 2 tuntia ohjattua teline- ja yleistaitovalmennusta
– Harjoitusten ohjelmoinnit
– Tukiharjoittelun ohjelmat
– 1–3 vuosikurssin aikana yhteensä lajiteoriaa 95 tuntia, samalla mahdollista suorittaa lajin valmentajatutkinto soveltavina lajiteoriakursseina

Sotkamon lukion ja Vuokatin urheiluopiston olosuhteet opiskeluun ja valmentautumiseen

– Harjoittelu tapahtuu Vuokatin urheiluopistolla, Sotkamon lukiolla ja Hiukan pesäpallostadionilla
– Asuntolat (Sompala) urheiluopiston välittömässä läheisyydessä
– Kuljetukset opiston ja koulun välillä

Sotkamon urheilulukio on hyvä vaihtoehto yhdistää urheileminen ja lukio-opiskelu. Ammattitaitoisen opetuksen, valmennuksen ja hienojen olosuhteiden ohella nuori opiskelee rennossa ja moni-ilmeisessä opinahjossa. Koulumme rikkautena on monipuolinen lajikirjo, joten uusia ystäviä varmasti löytyy myös oman lajin ulkopuolelta. Katso video, jolla kaksi nykyistä opiskelijaa, Kalle-Tapio Huusko ja Roosa Hussa, kertovat ajatuksiaan akatemian arjesta>>>

23 SM-mitalistia viime superpesiskaudella

Viime superpesiskaudella yhteensä 23 urheiluakatemian polun käynyttä pelaajaa saavutti SM-mitalin joko naisten tai miesten Superpesiksessä. Heidän joukossaan ovat mm. kautta aikain ennätyksen takonut miesten lyöjäkuningas Roope Korhonen sekä etenijäkuninkuuden vienyt Jere Vikström. Naisten puolella puolestaan Petra Hussa oli yksi kantavista voimista johdattamassa Manse PP:n historialliseen naisten Superpesiksen mestaruuteen.

Valitse Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian polku ja hae Sotkamon urheilulukioon yhteishaussa 20.2.-13.3.2018 osoitteessa opintopolku.fi.

Lisäksi hakijan tulee täyttää erillinen urheilijatietolomake tästä linkistä (pdf). Muut hakuohjeet löytyvät Sotkamon lukion ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian sivuilta.

Hakijoille lähetetään kutsu pääsykokeeseen hakemusten perusteella. Oppilaitos- ja lajiliiton pääsykokeet järjestetään Vuokatissa (Sotkamossa) 16.4.2018. Tarkemmat tiedot testien sisällöstä löytyvät pääsykoekutsusta.

Aiheesta lisää

Sotkamon lukion kotisivut

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia Facebookissa Instagramissa | Twitterissä

Teemu Körkkö
Pesäpallon vastuuvalmentaja
044 978 7837
teemu.korkko(ät)vrua.fi