Valitse sivu

Millaista keskustelua syntyi, kun Alvar Aalto ja Tahko Pihkala kävivät vuoropuhelua ajankohtaisista asioista sekä pallolyöntipelin kehittämisestä itsenäisyytemme alkuaikoina? Se selvisi Alajärvellä heinäkuussa rokulilauantaina, kun Alajärven Ankkurit ry toteutti yhdessä kaupungin yhdistysten, harrastenäyttelijöiden ja seuratoimijoiden kanssa yhdistetyn näytelmän sekä pitkäpallo-ottelun Kitron stadionilla. Nyt produktio on nähtävissä taltiointina Ankkureiden YouTube-kanavalla.

Näytelmä kuvaa aluksi alajärveläisten elämää itsenäistymisen alkuvuosina. Mukana on itse Alvar Aalto, joka muutti perheensä mukana Alajärvelle sisällissodan jälkeen ja asui paikkakunnalla avioitumiseensa 1925 asti. Näytelmä jatkuu Alajärven ja Kuortaneen suojeluskuntien välisenä pitkäpallo-otteluna, jota pelataan sen aikaisilla säännöillä, asusteissa ja varusteilla. Nykymuotoista pesäpalloa ei vielä tunnettu.

Suomi 100 -juhlavuoden viralliseen ohjelmistoon kuuluva tapahtuma yhdisteli 100 vuoden takaista kulttuuria, urheiluhistoriaa ja suomalaista elämänmenoa.

Aiheesta lisää

Video: Joko, joko? – Elämää ja pitkäpalloa noin 100 vuotta sitten

Näytelmän käsiohjelma (pdf)

Tapahtuma osana Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa