Valitse sivu

Sotkamon Jymy ja Kirittäret Jyväskylästä järjestävät miesten Superpesiksen ottelutapahtuman Jyväskylän Hippoksella ensi kesänä.

Sotkamo kohtaa Alajärven Ankkurit Jyväskylässä torstaina 14. kesäkuuta. Järjestäjät kutsuvat keskisuomalaiset urheilun ystävät näyttämään, kuinka sekä naisten että miesten Superpesis kuuluvat Jyväskylään ja Hippokselle. Tapahtumapäivänä järjestetään lisäksi ohjelmaa lapsille, yrityksille ja yleisesti kaikille urheilun ystäville.

– Tavoitteena tapahtumalla on kunnioittaa nykyisen Hippoksen pesäpallostadionin perinteitä ja osoittaa miestenkin Superpesiksen kuuluvan Jyväskylään ja Hippokselle myös tulevaisuudessa, tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Jouni Vatanen kertoo.

Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto otti ilolla vastaan tiedon Kirittärien ja Sotkamon Jymyn tempauksesta.

– Tällaiset yksittäiset ja ennakkoluulottomat urheilutapahtumat sopivat hienosti kaupunkimme strategiaan olla liikuntapääkaupunki.

– On hienoa, että Kirittärissä tehdään asioita, jotka tukevat koko pesäpalloyhteisöä ja samalla parantavat lajin asemaa tulevassa Hippos 2020 -projektissa, Koivisto jatkaa.

Maineikas Jyväskylän Kiri johti vuosia miesten Superpesiksen maratontaulukkoa. Sittemmin ohi painelivat Sotkamon Jymy ja Hyvinkään Tahko. Ensi kaudella vastaavaan pystyy Vimpelin Veto. SuperJymyn toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen antaa kuitenkin suuren arvon Hippokselle pelipaikkana ja jyväskyläläisten pesäpalloseurojen historialle.

– Kun meiltä tiedusteltiin kiinnostusta tulla Jyväskylään pelaamaan superpesispeli, niin näimme loistavan mahdollisuuden kunnioittaa Jyväskylän pesäpalloseurojen historiaa ja niitä monia Hippoksella pelanneita jyväskyläläisiä pesiskenttien legendoja, Kuosmanen toteaa.

Sotkamon Jymy saa vastaansa Alajärven Ankkurit miesten superpesisottelussa Jyväskylän Hippoksella torstaina 14. kesäkuuta kello 18.

Aiheesta lisää

SuperJymyn kotisivut

Kirittäret Jyväskylästä naisten Superpesiksessä