Valitse sivu

Suomen Valmentajat ry ja Suomen Ammattivalmentajat SAVAL ry ovat perustaneet Valmentajien Kunniagallerian (Hall of Coaching Excellence). Galleriaan nimettiin ensimmäisten jäsenten joukossa pesäpallon kehittäjä Lauri ”Tahko” Pihkala.

Urheilun moniottelija Pihkala kirjoitti ensimmäisen Yhdysvaltain matkansa jälkimainingeissa 1908 ilmestyneen Urheilijan oppaan, joka oli ensimmäinen suomalainen yleisurheilun valmennusopas. Pihkala ryhtyi ensimmäisenä Suomessa päätoimiseksi urheiluvalmentajaksi.

Galleriaan myös ensimmäisten joukossa nimetyn naisliikunnan uranuurtajan Anni Collanin käsialaa on Naisten urheiluopas (1917), ensimmäinen naisille suunnattu urheiluopas. Pesäpallon historiaan Collan liittyy pelin nimen Suomeen tuojana. Pesäpallo-nimi syntyi väännöksenä baseballista.

Galleriaan voidaan valita suomalainen tai Suomessa vaikuttanut henkilö, joka on toiminnallaan tuonut selkeää lisäarvoa valmennuskulttuuriimme sekä edistänyt valmentajien arvostusta.

Valmentajien Kunniagalleria on yksi konkreettinen toimi Valmentajalla on väliä -kampanjassa, jota valmentajayhdistykset tekevät yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa.

Aiheesta lisää

Lauri ”Tahko” Pihkala ABC

Tahko Pihkala pesäpallon kunniagalleriassa

Valmentajien Kunniagalleria

Suomen Valmentajat: Urheiluvalmentajille oma kunniagalleria