Valitse sivu

Lähes 20 vuotta aktiiveina Hyvinkään Tahkon superpesistoiminnasta vastanneet Jorma ”Joppe” Kosunen ja Leena Lehmussaari jännittävät pesäpalloa jatkossa katsomosta käsin. Huippupesäpallotoiminta siirtyy Hyvinkäällä uuden osakeyhtiön, Tahko Pesis Oy:n, vastuulle. Nykyisistä superpesisseuroista Tahko on ollut pisimpään yhtäjaksoisesti edustettuna miesten Superpesiksessä.

Tarinoita riittää kerrottavaksi, kun Kosunen pysähtyy miettimään aikaansa Tahkon organisaation eri tehtävissä, kuten hallituksen puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana.

– Superpesiksen seurakokouksissa olen ollut mukana 1990-luvun puolelta asti. Ei taida olla kukaan nykyisistä edustajista ollut mukana niin pitkään.

Luopumiseen ei liity mitään dramatiikkaa.

– Ensin haluttiin varmistaa, että löytyvät oikeat ja sitoutuneet henkilöt, jotka ottavat toiminnan vastuulleen, Kosunen sanoo.

Lähes 20 vuoden matka kätkee sisäänsä koko tunneskaalan, josta riittää muisteltavaa.

– Mieleenpainuvin muisto ei ole miellyttävin, mutta ampumisvälikohtauksen jälkeinen muisto-ottelu oli mieleenpainuva ja tunteikas, liikuttuu ja huokaa Leena Lehmussaari.

Kosunen palaa ikimuistoiseen kauteen 2007, joka toi Hyvinkään Tahkolle seuran neljännen miesten Suomen mestaruuden.

– Simo (Eerikäinen) löi kolmostilanteessa hidastetun varsilyönnin ykköspesälle. Pallo leijaili ilmassa ja tuntui, että etenijä oli lähes kotipesässä, kunnes Sotkamon etukenttä tai vieressäni istuneet (Unto) Väisänen ja (Juha) Tanskanen tajusivat, mitä tapahtui. Se oli vuosisadan lyönti.

Jorma Kosusen ja Leena Lehmussaaren ohella osakeyhtiön varapuheenjohtaja Tuula Vanhatalo jää pois aktiivitoiminnasta.

Aiheesta lisää

Hyvinkään Tahkon uutinen aiheesta

Aamupostin uutinen (tilaajille)