Valitse sivu

Kansallispelimme pesäpallo oli näkyvästi ja arvokkaasti esillä Suomi 100 -itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla Presidentinlinnassa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuivat Linnan juhliin kaikkien aikojen pesäpalloilijan Toni Kohosen, vuoden pesäpalloilijat Susanne Ojaniemen ja Henri Puputin, Imatran Pallo-Veikkojen urheilutoimenjohtajan Jani Valkeapään sekä tunnetun lajilegendan, Suomen mestaruuden jatkeeksi vuoden pesäpalloilijaksi 2007 kruunatun Simo Eerikäisen.

Vastaavaa ei ole aiemmin nähty, vaikka pesäpalloilijoita on Linnan juhliin aiempina vuosinakin kutsuttu, erityisesti presidentti Niinistön aikana.

Viimeinen elossa oleva Mannerheim-ristin ritari Tuomas Gerdt joutui sen sijaan kieltäytymään kutsusta tällä kertaa. Entinen pesäpalloilija, Savonlinnan Pallokerhon suomensarjajoukkueen kapteeni, lyöntijärjestyksen nelonen ja koppari päätti jäädä kotiinsa tasapaino-ongelmien vuoksi. Gerdt haavoittui sodan aikana kolmesti.

– Hänellä on kulkemisessa ongelmia. Hänhän on haavoittunut päähän, se aiheuttaa osan tasapaino-ongelmista. Hänellä on myös ikää 95 vuotta, siinä alkaa jo tasapaino heitellä. Muuten hän on hyvässä kunnossa. Pää pelaa skarpisti, kertoi Mannerheim-ristin ritarien säätiön pääsihteeri, everstiluutnantti Pekka Kouri Etelä-Saimaa-lehdelle.

Aiheesta lisää

Yle: Toni Kohonen Kohti Linnan juhlia -lähetyksessä (1:14:45)

Yle: Huippupesäpalloilijat saapuvat Linnaan (24:30)

Iltalehti: Kaivarin jatkoilla Selänne, Räikköset, Kohonen, Ojaniemi…

Toni Kohonen kertoi humoristisesta kutsustaan HS:n Marko Junkkarille

Toni Kohosen ja Jani Valkeapään mietteitä Itä-Savon haastattelussa

Satakunnan Kansa: Susanne Ojaniemi tapasi Ketolat Linnassa

Pesäkarhut Twitterissä: Upea Susanne Ojaniemi!