Valitse sivu

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää tänäkin vuonna suoraa seuratukea urheiluseuroille. Jaettava summa on yhteensä 4 miljoonaa euroa, kunhan eduskunta osoittaa tarkoitukseen tarvittavat määrärahat vuoden 2018 talousarviossa.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa. Samalla on mahdollista kokeilla innovatiivisia toimintamalleja, lisätä toimintaan monipuolisuutta, pitää lapset ja nuoret mukana seuratoiminnassa, torjua drop-outia, kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa, vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, tukea vapaaehtoistyötä sekä edistää monimuotoisen liikunnan kansalaistoiminnan toteutumista.

LIKES-tutkimuskeskuksen tekemän selvityksen mukaan seuratukihakemusten laatu näyttäisi viime vuosina heikentyneen. Seuratuen hakemista ei pitäisi ajatella vain hankehakemuksen tekemisenä, vaan ihannetilanteessa hakemus rakentuisi osaksi laajempaa seuran kehittämistyötä.

– Entistä enemmän tulisi kiinnittää huomiota seuratuen avulla kehitettävien toimintojen vakiinnuttamisen suunnitteluun, toteaa arvioinnin tehnyt Lari Metsälä.

Hakuaikaa on 15.12. saakka. Hakemuksen valmistelu kannattaa kuitenkin aloittaa pikaisesti ja tutustua ohjeisiin. Tukea ja näkemyksiä on hyvä pyytää sekä oman seuran sisältä että liikunnan aluejärjestöjen ja liiton toimijoilta.

– Hakijan on perehdyttävä hakuohjeisiin huolella ja panostettava hakemuksen tekemiseen, jotta seurassa suunnitellut toimenpiteet välittyvät hakemusten arvioitsijalle. Tukea ja apua seuratoiminnan kehittämiseen saa liikunnan aluejärjestöjen ja liittojen seurakehittäjiltä, korostaa ylitarkastaja Sari Virta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Haettavissa olevan avustussumman suuruus on 2 500–15 000 euroa vuodessa. Seuratukea haetaan sähköisesti osoitteessa www.seuraverkko.fi.

Pesäpalloliiton myöntämä junioripäällikön palkkaamista koskeva tuki kelpaa omarahoitusosuudeksi opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea haettaessa. Pesäpalloliiton tuen hakuaika päättyy keskiviikkona 15.11. kello 16.

Aiheesta lisää

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Seuratuki vuodelle 2018 haettavissa

Lisätietoa Pesäpalloliiton tuesta junioripäällikön palkkaamiseksi

Pesäpalloliiton seurakehittäjät

Jari Malinen
Seura- ja nuorisopäällikkö
jari.malinen(ät)pesis.fi
046 878 2211