Valitse sivu

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaan kuuluvassa 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa tehdään uusia ja konkreettisia tekoja tasa-arvon edistämiseksi ja nostetaan erityisesti naisten näkyvyyttä juhlavuoden ohjelmassa. Tasa-arvo kuuluu suomalaisten itseymmärrykseen ja perusarvoihin ja suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksiin.

Tavoitteena on lisätä kansalaisten luottamusta maahamme ja sen kykyyn tarjota hyvät ja tasa-arvoiset elämisen edellytykset kaikille sukupuolille. Tasa-arvolakien ja kansainvälisten velvoitteiden täyttäminen vaatii Suomessa yhä työtä. Konkreettiset teot toimivat muutosten aikana todisteena jatkuvuudesta ja suomalaisen yhteiskunnan pitkäjänteisestä kehittämisestä.

Pesäpalloliitto on nostanut tasa-arvoteoksi naisten osallistumisen vahvistamisen tuomaritoiminnassa. Lisäksi Pesäpalloliitto on mukana monilajisessa Valmentaa kuin nainen- hankkeessa, joka tähtää naisvalmentajien määrän lisäämiseen palloilulajeissa ja jo mukana olevien naisvalmentajien tukemiseen.

Superpesis on yleisömäärillä mitaten Suomen suosituin naisten palloilusarja. Tasa-arvo kaikilla tasoilla on yksi pesäpalloyhteisön arvopohjan peruspilareista.

Aiheesta lisää

Pesäpallon tasa-arvoteot 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa

Mistä on kyse?