Valitse sivu

Kolmella edellisellä kaudella lyöjäjokeri Susanna Puisto on sijoittunut naisten Superpesiksen lyöjätilastossa toiseksi, vaikka tehot ovat parantuneet vuosi vuodelta. Kolmen edellisen kauden aikana Pesäkarhut Porista on hilannut joukkueen sijoitusta joka kerta pykälällä ylöspäin. Jatkosopimukseen nimensä rustanneelta Puistolta ei tarvitse edes kysyä, mikä on tulevan vuoden tavoite. Vastaus tulee suoraan. – Ensi kaudella lähdetään hakemaan sitä kaikista parasta kautta. Kaikki tai ei mitään.

Pesäkarhujen kauteen mahtui monenlaisia vaiheita avainpelaajien loukkaantumisista alkaen. Puisto kiittelee joukkueen yhteishenkeä, joka piti porukan koossa vaikeinakin hetkinä.

– Kaudesta 2017 jäi loppujen lopuksi positiivinen fiilis. Vaikka tulos ei tyydyttänyt kauden päätyttyä, eikä maistu vieläkään miltään, niin silti kaudesta jäi huippu olo. Todella ainutkertaista saada olla mukana tuollaisessa porukassa.

– Päätös jatkosta oli sinänsä helppo, koska nälkää on ja motivaatiota enemmän kuin koskaan. Vaikka ei olla vielä edes kokoonnuttu, niin on sellainen olo, että kaikki ovat yhtä motivoituneita ja valmiita kääntämään sen viimeisenkin kiven, että saadaan kannua nostaa. Tietysti meille aina totutusti sattuu ja tapahtuu. Toivotaan, että se olisi nyt takanapäin.

Joukkuepelin ohella Puisto haluaa mennä eteenpäin henkilökohtaisellakin tasolla.

– Itse näen omassa pelissä paljonkin parannettavaa, ja aika selvillä on, mihin talvella lyöntipuolella panostetaan. Tarkoituksena on tehdä minusta fysiikan avulla timantinkova, jalkoihin ketteryyttä ja muuten monipuolisesti voimaa.

2000-luvulla Poriin on voitettu peräti 14 naisten SM-mitalia, mutta niistä vain yksi on kultainen. Pesäkarhujen edellinen ja seurahistorian toistaiseksi ainoa mestaruus on vuodelta 2002. Viime kaudellakin kapteenina toiminut Puisto haluaa olla palauttamassa kannun kasvattajaseuralleen.

– Kun aikaa on viimeisen pelin jälkeen kulunut, on ollut itselle aika selvää, mitä asioita pitää tarkentaa, jotta tulos on parempi kuin viime kaudella. Älytön määrä töitä on edessä. Onneksi meillä on perustukset kunnossa. Voidaan heti keskittyä pelillisiin asioihin ja lähteä kehittämään peliä.

Aiheesta lisää

Tiedote Susanna Puiston jatkosopimuksesta Pesäkarhujen kotisivuilla