Valitse sivu

Pesäpalloliitossa siirrytään aluetoiminnan aikaan vuoden 2018 alusta lähtien. Maakuntayhdistysten rooli pienenee ja toiminta keskitetään viidelle alueelle. Vuonna 2008 perustetun itäisen alueen lisäksi toimintansa aloittavat eteläinen, keskinen, läntinen ja pohjoinen alue. Uusi toimintamalli vahvistaa pesäpalloliikkeen tulevaisuudenkuvaan 2022 kirjattua yhden liikkeen periaatetta.

Pirjo Mäkelä jatkaa aluevastaavana itäisellä alueella ja Mika Mikola on ottanut tehtävän vastaan keskisellä alueella.

Uusina aluevastaavina aloittavat Jonna Ahlqvist (eteläinen alue), Kimmo Hirsilä (pohjoinen alue) ja Maija Viljanen (läntinen alue). Aluevastaavat toimivat yhteistyössä seurakehittäjien kanssa, minkä lisäksi jokaiselle alueelle perustetaan johtoryhmä.

Etelä-Suomessa uuden pestin ottaa vastaan Espoossa pesäpallouralle lähtenyt Jonna Ahlqvist, joka on ollut monessa mukana lajin parissa.

– Oikeastaan missään vaiheessa en ole malttanut pysyä pesiskentiltä pois. Pelaamisen jälkeen tulivat kuvioihin valmennustehtävät ja muu seuratyö. Nykyään myös omat lapset ovat innokkaasti mukana Espoon Pesiksen joukkueissa. Pesis on meille koko perheen juttu.

– Innostuneella mielellä otan uudet haasteet vastaan. Yhteistyö ja vielä kerran yhteistyö on tärkeää. Seurojen ja alueiden välillä päästään yhtenäistämään toimintoja, mikä on pesäpallon tulevaisuudenkuvaankin kirjattu, liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylässä opiskellut Ahlqvist toteaa.

Pohjois-Suomen Pesiksen toiminnanjohtajana työskennellyt Kimmo Hirsilä siirtyy Pesäpalloliiton aluevastaavaksi pohjoiselle alueelle.

– Olen ajanut aluetoiminnan mallia monta vuotta. On hienoa päästä nyt toteuttamaan sitä, yhdessä seurakehittäjämme Mika Härkinin kanssa. Haasteet ja tavoiteltavat luvut ovat kovia, joten työtä on paljon edessä – jo tietysti senkin takia, että alue kasvaa. Meidän alue on pinta-alaltaan puoli Suomea, mukana on 38 seuraa ja neljäsosa lisenssin haltijoista, Hirsilä huomauttaa.

Pesäpallomaakunnista Satakunta on kasvattanut ylivoimaisesti eniten lisenssimääräänsä kuluvana vuonna. Toiminnanjohtaja Maija Viljanen siirtyy Pesäpalloliiton aluevastaavaksi ja laajentaa toimialuettaan Satakunnan lisäksi Etelä-Pohjanmaalle.

– Perusajatus ei muutu, samaa työtä pesäpallon hyväksi pyritään jatkamaan. Isoimpana muutoksena saan ympärilleni enemmän ihmisiä ja isomman organisaation – silloin on helpompi tehdä yhteistyötä ja edetä tulevaisuudenkuvan mukaisesti yhtenä liikkeenä. Toiminta-alueen tunnen jo entuudestaan hyvin. Yhteistyö Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan välillä on lähtenyt hienosti liikkeelle, joten tästä on hyvä jatkaa, Viljanen kiittelee.

Nykyisistä pesäpallomaakunnista eteläinen alue kattaa Etelän Pesiksen toiminta-alueen, Kymenlaakson ja Varsinais-Suomen. Keskiseen alueeseen kuuluvat Häme ja Keski-Suomi, läntiseen alueeseen Etelä-Pohjanmaa ja Satakunta sekä pohjoiseen alueeseen Kainuu, Keski-Pohjanmaa ja Pohjois-Suomi. Itäisen alueen toiminta jatkuu nykyisellään.

Aiheesta lisää

Pesis.fi 16.8.2017: ”Aluejako vahvistaa yhden liikkeen periaatetta”