Valitse sivu

Keski-Pohjanmaan Pesiksen väistyvä puheenjohtaja Petri Saari nosti esiin kolme ilonaihetta vuoden varrelta puhuessaan maakunnan syysparlamentissa: Halsuan Toivon B-poikien Suomen mestaruus, ensimmäinen laatuaan Keski-Pohjanmaalle, seurakehittäjä Mika Härkinin ansiokas työ sekä POKS (pesis on kylän sydän) -hankkeen toinen vuosi.

Muutoksen tuulet puhalsivat, kun maakunnan pesäpalloväki kokoontui perinteiseen syysparlamenttiinsa Kokkolaan lauantaina. Pesäpalloliiton aluetoimintauudistuksen myötä Keski-Pohjanmaa liittyy yhdessä Kainuun ja Pohjois-Suomen kanssa osaksi pohjoista aluetta. Syysparlamentissa vieraillut Pesäpalloliiton johtokunnan jäsen ja Pohjois-Suomen Pesis ry:n puheenjohtaja Jussi Meriläinen korosti erityisesti kilpailutoiminnan yhtenäistämistä sekä alueleirien vahvistamista.

Tilaisuudessa palkittiin Keski-Pohjanmaan kauden parhaita. Miespelaajan tittelin vei itseoikeutetusti supertähti Perttu Ruuska, joka sai kutsun kautta aikain nuorimpana pelaajana miesten Itä-Länteen sekä oli voittamassa kahta Suomen mestaruutta (miehet ja B-pojat) ja C-poikien SM-hopeaa. Naispelaajana palkittiin Ylivieskan Kuulan Hanna Muhonen.

Puheenjohtajan palkinnoilla huomioitiin Ruuskan ja Kanalan perheet. Palkinto vuosikymmenien aktiivisesta ja ansiokkaasta panoksesta tuomaritoiminnassa ojennettiin Timo Sornikoskelle Haapajärveltä.

Keski-Pohjanmaan Pesis ry:n uusi puheenjohtaja on Jukka Kivelä Kannuksesta. Johtokuntaan valittiin uusina jäseninä Matti Niemelä Haapajärveltä, Janne Urpilainen Kinnulasta ja Ville Vihanta Kannuksesta sekä uudelle kaudelle Kari Kauppinen Halsualta ja Jussi Kujala Ylivieskasta. Johtokunnassa jatkavat Paula Kivinen Kokkolasta, Jani Kontiola Nivalasta ja Marika Kuosmanen Kärsämäeltä.

Keski-Pohjanmaan Pesiksen palkitut 2017

Miespelaaja: Perttu Ruuska, Halsuan Toivo
Naispelaaja: Hanna Muhonen, Ylivieskan Kuula
Palkinto tuomaritoiminnasta: Timo Sornikoski, Haapajärvi
Vuoden nuorisotuomari: Vertti Mikkola, Kärsämäki
Vuoden pelinjohtaja: Marko Kanala, Halsuan Toivo
Vuoden pelinjohtaja: Mikko Kivinen, Halsuan Toivo
Vuoden pelinjohtaja: Jukka Kortteenperä, Halsuan Toivo
Vuoden nuorisovetäjä: Elias Sarpola, Oulaisten Huima
Vuoden nuorisovetäjä: Timo Torppa, Halsua
Puheenjohtajan palkinto: Ruuskan perhe (Mari, Vesa, Vili, Arttu ja Perttu)
Puheenjohtajan palkinto: Kanalan perhe (Kirsi, Marko, Mikko ja Antti)

Aiheesta lisää

Keskipohjanmaan uutinen aiheesta

Keski-Pohjanmaan Pesiksen kotisivut