Valitse sivu

Kainuun Pesiksen syysparlamentissa palkittiin kauden voittajia ja ansioituneita. Kauteen mahtui useita ilonaiheita, kuten valtakunnallinen Tenavaleiri Sotkamossa, Sotkamon Jymyn kakkosjoukkueen nousu Ykköspesikseen, Sotkamon D-poikien leirimestaruus ja yli 400:n (410) noussut lisenssimäärä.

Vuoden pelaajiksi Kainuussa arvostettiin lyöjäkuninkuuden kaikkien aikojen yhden kauden ennätyksellä voittanut 10 Itä-Lännen Roope Korhonen Sotkamon Jymystä sekä tilastojen valossa uransa parhaan kesän pelannut ja ensimmäiseen naisten arvo-otteluunsa valittu Kajaanin Pallokerhon Laura Karjalainen.

Ilonaiheet näkyivät palkintosateena. Tenavaleiri arvostettiin vuoden tapahtumaksi ja Sotkamon D-poikien pelinjohtaja Jani Komulainen vuoden juniorivetäjäksi. Tenavaleirillä lyötiin kaikkien aikojen ennätys, kun ensi kertaa historiassa joukkuemäärä nousi kolminumeroiseksi (114).

Ykköspesikseen nousseesta joukkueesta Riku Tolonen sai vuoden pelinjohtajan pystin ja kapteeni Juuso Väisänen ansioitui parhaana poikapelaajana. Tolonen luotsasi myös seuran B-pojat SM-pronssille.

Jälleen B-tyttöjen Itä-Länteen valittu Vuokatin Vedon kasvatti, Kajaanin superpesisjoukkueen Inka Ronkainen vastaanotti parhaan tyttöpelaajan pystin. Vuosikausia superpesistähtenä tunnettu Kosti Rautiainen teki uuden aluevaltauksen ja pokkasi vuoden tuomarin palkinnon.

Mitaleille Kainuussa ylsivät Sotkamon KMV:n kontioiden mestarijoukkue sekä Sotkamon Jymyn D-poikien leirimestarit, hopealle yltäneet Sotkamon Jymyn miehet ja E-tytöt ja pronssia voittaneet B-pojat.

Uusia jäseniä johtokuntaan

Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari kertoi tilaisuudessa organisaatiouudistuksesta, koulutuspuolen uusista kuvioista ja muista ajankohtaisista asioista. Jatkossa Kainuun pesäpalloa koordinoi pohjoinen alue, mutta Kainuun Pesis päätti jatkaa toimintaansa. Puheenjohtaja Jorma Säkkinen iloitsee positiivisesta kehityksestä alueella. Uusina paikkakuntina erityisesti Kuhmossa ja Paltamossa kirjattiin useita kilpailulisenssejä.

– Pesiksen harrastus on lisääntynyt Kainuussa kahtena viime vuonna, kiitos Kainuun Pesiksen päätoimisen työntekijän. Lisenssillä rekisteröityjä harrastajia oli syksyllä 2015 347, nyt jo 410. Etenkin harrastepelaajien määrä on kasvanut voimakkaasti. Myös pesiskoulut vetävät lapsia hyvin.

Uusina jäseninä Kainuun Pesiksen johtokuntaan valittiin Perttu Huusko, Olli Korhonen ja Kaisa Schroderus.

Aiheesta lisää

Kainuun Pesiksen kotisivut