Valitse sivu

Oletko ravi-ihminen tai pesisihminen vai etkö ole välittänyt kummastakaan tähän saakka? Haluaisitko antaa ystävälle, sukulaiselle tai perheenjäsenelle taatusti normaalista poikkeavan lahjan? – Vastauksesi voi joka tapauksessa olla PesisKimppa, johon osallistumalla kuka tahansa pääsee ihan oikeiden ravihevosten omistajaksi. Osuuksia kimppaan myydään 400 kappaletta ja yhden hinta on 300 € kattaen kaikki kulut jäljellä olevalta reilun kahden vuoden ajalta.

Mukaan pääsee kuka tahansa. PesisKimppa sopii vaikka kokonaiselle joukkueelle tai seuralle tavaksi kohottaa porukan yhteishenkeä.

– Projekti on ollut käynnissä reilut puoli vuotta. Kimppaan on liittynyt niin ravi- kuin pesis-ihmisiä, kuten useita superpesispelaajia. Mukaan on lähtenyt sellaisiakin osallistujia, jotka eivät ole aiemmin olleet kiinnostuneita kummastakaan lajista, mutta ovat nyt seuranneet molempia, PesisKimpan vetäjä, superpesispelaaja Juha Puhtimäki kertoo.

– Osakkaita on ympäri Suomen ja mukana on paljon myös pesisjoukkueita. Talvella järjestetään tallivierailut molempien hevosten talleille, mikä mahdollistaa esimerkiksi hauskaa vapaa-ajan puuhaa pesäpalloilijoille, Puhtimäki jatkaa.

Kimpalla on kaksi hevosta. Lämminverinen ravihevonen on viisivuotias ruuna Carleman valmentajanaan Emma Väre. Kolmivuotias Suomenhevonen on nimeltään Kevinin Tähti, jota valmentaa Antti Ojanperä.

– Carleman on juossut kimpalle jo 16 500 € rahaa ja siitä on oma siivunsa menossa hyväntekeväisyyteen. ”Kalle” on ollut muutenkin ihanteellinen kimppahevonen, kun se käyttäytyi hienosti jopa pesispelissä, Puhtimäki kehuu Hyvinkään Tahkon superpesisottelussa yleisöä kesällä tervehtinyttä ruunaa.

– Kevinin Tähti on suorittanut komeasti opetus- ja koelähdöt. Valmentaja pitää sitä erittäin lupaavana ja on mahdollista, että se voisi osallistua oman ikäluokkansa ensi vuoden ikäluokkalähtöihin, Puhtimäki lisää.

Intohimoiselle ravien ystävälle ja huippupesäpalloilijalle projekti on ollut unelmien täyttymys. Lapsuuden allergia ei antanut Puhtimäelle mahdollisuutta hevosharrastukseen, mutta siedätys on nyt käyty läpi ja laji on vienyt mukanaan. Mikä tärkeintä, innostus on tarttunut lähiympäristöön, mikä näkyy PesisKimpan menestyksenä.

– Projekti on ollut kaikin puolin tosi hieno. Omistajat ovat olleet todella innostuneita ja he ovat nauttineet matkasta. Itselle on ehdottomasti ollut parasta elää ja nähdä se kaikki mukana. Lupasin kaikille projektin alussa elämyksiä ja niitä on kyllä totisesti saatu, Puhtimäki iloitsee.

Carlemanin on tarkoitus juosta Espoon Vermossa lauantaina 11.11. Siitä seuraava päivä onkin isänpäivä.

– Tässä on vahva suositus, jos lahja isälle on vielä mietinnässä. Tarjolla on hienoja elämyksiä vielä reiluksi kahdeksi vuodeksi, Puhtimäki vinkkaa.

Aiheesta lisää

Lisätietoa PesisKimpasta

Lisätietoa ja tilaukset:

Juha Puhtimäki
050 406 2665
pesiskimppa(ät)gmail.com