Valitse sivu

Hyvinkään Tahko jäi vuosi sitten ilman Pesäpalloliiton myöntämää junioripäällikön tukea. Seurassa ei kuitenkaan annettu pettymyksen vallata alaa, vaan jatkettiin toiminnan kehittämistä. Tulokset puhuvat puolestaan. 410 lisenssin Tahko on yksi Suomen suurimmista pesäpalloseuroista ja nyt myös junioripäällikkötuen piirissä.

Toiminnanjohtaja Miika Rantatorikka perkaa mielellään kuluvan vuoden tapahtumia.

– Jos junioripuolta ajatellaan, haluan ensimmäisenä nostaa esiin meidän pesiskoulun. Mukaan ilmoittautui yli 100 lasta, hieno määrä, josta saimme imettyä uusia harrastajia myös joukkuetoimintaan. Saavutimme myös kilpailullista menestystä ja voimme ohjata junioreita tilanteen mukaan kilpa- ja harrastepoluille.

Nuoret ovat olleet Tahkolle erinomainen voimavara.

– Urheiluseura voi tarjota työharjoittelupaikan, meillä oli toisen asteen liiketalouden opiskelijoita kolmen kuukauden harjoittelussa. Samoin nuoria voi ottaa pesiskouluohjaajien lisäksi valmentajiksi. Pitää vain osata markkinoida tehtävää kuin työtä ja kysyä suoraan, ”tuletko töihin”.

Tuesta junioripäällikön palkkaamiseksi Rantatorikka on luonnollisesti mielissään. Seurassa voidaan jälleen ottaa askel eteenpäin ja nousta uudelle tasolle.

– Muitakin seuroja haluan kannustaa päätoimisten työntekijöiden palkkaamiseen. Se on ainoa tie kasvaa, kehittyä ja lisätä laatua, viedä toimintaa eteenpäin, Rantatorikka painottaa.

Hyvinkään Tahko on ainoa seura, jolla on ensi kaudella joukkueet sekä miesten että naisten Superpesiksessä ja juniorijoukkueet kaikissa ikäluokissa.

Aiheesta lisää

Tutustu Hyvinkään Tahkon toimintaan seuran kotisivuilla

Myönnetyt junioripäällikkötuet 2018

28.11. klo 15.30: Muokattu Miika Rantatorikan kommenttia.