Valitse sivu

Houston Astros on voittanut baseballin ammattilaissarjan MLB:n mestaruuden. Joukkue kukisti seitsemän ottelun finaalisarjassa eli World Seriesissä Los Angeles Dodgersin voitoin 4-3. Ratkaiseva ottelu päättyi Houstonin voittoon juoksuin 5-1.

Vuonna 1962 perustetun Astrosin seurahistorian ensimmäinen mestaruus on pitkällisen rakennustyön tulosta, sillä iso osa joukkueesta on oman farmisysteemin kasvatteja. Vielä neljä vuotta sitten Houston oli liigajumbo 111 tappiolla, mutta tänä vuonna joukkue voitti runkosarjassa 102 ottelua. Pudotuspeleissä Astros pudotti kolme MLB:n suurimmalla budjetilla operoivaa seuraa: Boston Red Soxin, New York Yankeesin ja Dodgersin.

Loppuottelusarja sisälsi vaiheikkaita otteluita, ja joukkueet veivät voittoja vuorotahtiin. Runkosarjassa 104 peliä voittanut ja 30 vuoden tauon jälkeen World Seriesiin selvinnyt Dodgers koki karvaita tappioita. Houston nousi toisessa pelissä viimeisessä vuorossa tasoihin ja voitti toisessa jatkovuoroparissa. Huikeassa viidennessä pelissä Houstonissa Dodgers puolestaan johti alkupuolella 4-0 ja 7-4, jäi ottelun lopussa kolme juoksua häviölle, mutta tasoitti yhdeksännessä hävitäkseen lopulta jatkovuorossa. Kaikkiaan sarjassa lyötiin 25 kunniajuoksua, joka on uusi pudotuspelisarjan ennätys.

Ratkaisevan loppuottelun sankari Dodger Stadiumilla oli Houstonin kärkimies George Springer, joka toi avausjuoksun ja löi toisessa vuorossa 1+1 juoksua siirtäen joukkueensa viiden juoksun karkumatkalle. Houstonin syöttäjäosasto pelasi mainiosti, vaikka kotijoukkue rakensi lukuisia tilanteita juoksuntekoon. Kopparina pelaava Springer iski sarjassa tehot 5+2 lyötyä, toi kahdeksan juoksua ja sai ansaitusti finaalisarjan MVP-pokaalin.

– Unelmasta tuli totta, sanoi Springer.

– MVP-palkinto on suuri kunnia. Mutta arvatkaa mitä? Tämä ilta on koko joukkueen, Houstonin kaupungin ja faniemme. Tulemme kotiin mestareina, Houston, hän hehkutti hurrikaani Harveyn elokuussa aiheuttamissa tulvissa kovia kokeneen kotikaupunkinsa faneille.

– Olimme täysin pohjalla (kauden 2013 jälkeen), muisteli syöttäjä Dallas Keuchel.

– Kukaan ei halunnut pelata Houstonissa. Käytännössä joukkueeseen oli avoin tryout, mutta nyt mukaan on kysyntää. Liigan parhaat pelaajat ja Cy Young -palkinnon voittaneet syöttäjät haluavat tulla meille. Olemme huipulla… kirjaimellisesti.

Aiheesta lisää

Houston Astros kotisivuillaan (englanniksi)

Yle Urheilun uutinen Astrosin mestaruudesta

Helsingin Sanomien uutinen aiheesta

Lähde: mlb.com

Teksti: Juuso Hyvönen