Valitse sivu

Vuoden seuran Hyvinkään Tahkon menestyksekäs kausi näkyi vahvasti Etelän Pesiksen palkitsemistilaisuudessa Hyvinkäällä keskiviikkona. Naisjoukkueen nousu Superpesikseen, miesjoukkueen pudotuspelipaikka, pronssimitalit sekä tyttöjen että poikien Superpesiksessä ja C-poikien Suomen mestaruus nousivat päällimmäisinä esiin.

Menestyvien joukkueiden takaa löytyy onnistumisia myös yksilötasolla. Vuoden miespelaaja Juha Puhtimäki voitti Superpesiksen kärkilyöntitilaston ja vuoden naispelaaja Pauliina Harinen jätti Ykköspesiksen lyöjätilastossa lähimmät uhkaajansa yli 20 juoksun päähän. Poikapelaajana palkittu Jere Harjuvaara nousi kauden aikana yhdeksikköön miestenkin Superpesiksessä.

Vuoden poikajuniorijoukkueen pystin vei ansaitusti Tahkon C-poikajoukkue, joka kukisti Perttu Ruuskan tähdittämän Vimpelin Vedon loppuottelussa Oulun Nuorisoleirillä 2-0 (14-4, 10-4). Mestariluotsi Hannu Kalmari arvostettiin vuoden pelinjohtajaksi.

Pesisteosta vastasi Tahkon Leidit. Seuran naisjoukkue tekee paluun Superpesikseen ensi vuonna.

– Joukkue on ollut pitkään kasassa, motivoitunut, hitsautunut yhteen ja nauttinut laadukkaasta valmennuksesta sekä pelinjohdosta. Tämän yhtälön hedelmiä on kerätty vuosittain useissa ikäluokissa. Nyt hienona kruununa useiden pelaajien juniorivuosille toteutuivat nousu naisten Superpesikseen ja tyttöjen Superpesiksen pronssimitalit, palkinnon perusteluissa kerrottiin.

Espoon Pesikselle seurahistorian ensimmäinen SM-mitali

Etelä-Suomen pesäpallon ilonaiheet eivät rajoittuneet Hyvinkään Tahkon menestykseen. Vuoden junioriseuran Espoon Pesiksen C-tytöt nousivat Oulun Nuorisoleirillä hopealle ja juhlivat seurahistorian ensimmäistä SM-mitalia. Vuoden tyttöjuniorijoukkueen pysti matkaa ansaitusti Espooseen.

– Espoon Pesiksessä on tehty pitkäjänteistä työtä junioritoiminnan eteen jo vuosikausia. Seura tekee esimerkillisesti koulukäyntejä, järjestää pesiskouluja ja panostaa valmennukseen. Valtakunnallista menestystäkin alkaa lisenssi- ja joukkuemäärien takaa löytyä, todettiin vuoden junioriseuran palkinnon perusteluissa.

Vuoden valmentajaksi arvostettiin Espoon C-tyttöjä luotsannut Tatu Suontausta.

Suomen mestari vuoden tyttöpelaajaksi

Janakkalan Janan Senni Korhonen on Etelä-Suomen vuoden tyttöpelaaja 2017. Korhonen pääsi myös maistamaan naisten Superpesiksen tunnelmaa tamperelaisen Manse PP:n joukkueessa ja juhlimaan seuran historian ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Vuoden seura-aktiivi, Lahden Mailaveikkojen Tomi Särmäkari oli muun seuratyön ohessa avainroolissa, kun kolmen ikäluokan ja kolmen alueen alueleiri järjestettiin kiitettävästi Lahdessa. Samaan kaupunkiin matkaa vuoden tuomariseuran palkinto. Lahden Mailaveikoissa otetaan perustelujen mukaan ”tuomaritoiminta tosissaan niin laadun kuin määrän osalta”.

Alueen parhaana tuomarina palkittiin vantaalainen Kalle Hietanen, joka vihelsi pelituomari Jouni Ojalan parina ensimmäistä kertaa syöttötuomarina miesten Superpesiksen loppuottelussa. Vuoden nuorisotuomari Jan Karjalainen Helsingistä oli aktiivinen niin pelituomarina miesten suomensarjassa ja naisten Ykköspesiksessä kuin ylempien sarjatasojen pesätuomarina onnistuen tehtävissään hienosti.

Etelän Pesiksen palkitut 2017

Vuoden miespelaaja: Juha Puhtimäki, Hyvinkään Tahko
Vuoden naispelaaja: Pauliina Harinen, Hyvinkään Tahko
Vuoden poikapelaaja: Jere Harjuvaara, Hyvinkään Tahko
Vuoden tyttöpelaaja: Senni Korhonen, Janakkalan Jana
Vuoden pelinjohtaja: Hannu Kalmari, Hyvinkään Tahko
Vuoden valmentaja: Tatu Suontausta, Espoon Pesis
Vuoden tuomari: Kalle Hietanen, Helsinki
Vuoden nuorisotuomari: Jan Karjalainen, Helsinki
Vuoden seura-aktiivi: Tomi Särmäkari, Lahden Mailaveikot
Vuoden poikajuniorijoukkue: Hyvinkään Tahko, C-pojat
Vuoden tyttöjuniorijoukkue: Espoon Pesis, C-tytöt
Vuoden junioriseura: Espoon Pesis
Vuoden seura: Hyvinkään Tahko
Vuoden tuomariseura: Lahden Mailaveikot
Vuoden pesisteko: Tahkon Leidit (naisten Ykköspesis/tyttöjen Superpesis)

Aiheesta lisää

Tunnelmia palkitsemistilaisuudesta Hyvinkään Tahkon sivuilla

Lahden Mailaveikkojen Facebook-sivu