Valitse sivu

”Veto, Veto, Vimpelin Veto.” Kovaääniset huudot raikuivat Vimpelin kunnan liikuntasalissa lauantaina, kun yleisö kiitti Vedon mestarijoukkuetta vielä kerran upeasta kaudesta. Liikuntasalin lehterit täyttyivät jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua aivan kuin kesällä Saarikentällä, eikä 800 henkilölle varatusta kakusta olisi riittänyt juuri enempää jaettavaa.

Tilaisuuden avasi seuran puheenjohtaja Tuomo Hovila, joka kuvasi kauden kulkua ”vaikeuksien kautta voittoon”. Kokemuksia konkretisoi pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

– Harjoitusottelu tammikuun lopulla päästiin pelaamaan suunnitellusti ja sen jälkeen ei pelattu enää kertaakaan sellaisella kokoonpanolla, mitä oli mietitty.

Joukkueen kapteeni Henri Puputti kuvasi vimpeliläistä yhteisöä ”ainutlaatuiseksi”.

– Ensimmäisenä tulee mieleen ylpeys jätkistä ja tästä yhteisöstä. On tämä niin mahtava paikka, ainutlaatuinen, pelata pesäpalloa. Ei sitä ihmiset ja pelaajat ymmärrä ennen kuin tänne tulevat.

Kunnan järjestämässä mestaruusjuhlassa Vimpelin Vedon kultamitalistit saivat lahjaksi sukset. Vuoden 1965 Suomen mestari Tuomo Vihriälä luovutti mestareiden mailan kapteeni Puputille.

Jussi Haapakoski: ”Kiitos elämäni hienoimmista vuosista”

Upeaan mestaruusjuhlaan saatiin ripaus haikeutta, kun joukkueen kakkospelinjohtaja Jussi Haapakoski ilmoitti tulevista suunnitelmistaan. Ura Vimpelistä alkoi Suomen mestaruudella 2010 ja päättyi Suomen mestaruuteen 2017. Haapakoski toimii tulevalla kaudella Lapuan Virkiän naisten superpesisjoukkueen kakkospelinjohtajana, Tomi Niskasen aisaparina.

– #Uusitarina alkaa nyt. Onneksi tähän ei voi määräänsä enempää kirjoittaa:) Kiitos @vimpelinveto elämäni hienoimmista vuosista, Haapakoski twiittasi.

Päättyneellä kaudella Vimpelin Vedon valmennustiimissä toimivat myös Jussi Järvinen ja Kari Kleemola. Seura ei ole vielä tiedottanut, kuka on Haapakosken korvaaja jatkossa.

Aiheesta lisää

Video (Pohjalainen): Vimpeli juhli sankareitaan

Torstai-lehdessä kattavasti tunnelmia mestaruusjuhlasta

Ilkka: Yllätyssiirto, Jussi Haapakoski Lapuan Virkiään

Mestareiden fanituotteet Vimpelin Vedon verkkokaupasta

Vimpelin Vedon kotisivut