Valitse sivu

Hyvinkään Tahko tiedotti miesten superpesisjoukkueensa kokoonpanon kaudelle 2018 torstaina. Julkistus oli kuitenkin vain pieni osa suuresta kokonaisuudesta, joka tähtää perinteikkään pesäpalloseuran nostamiseen uudelleen kukoistukseen. Pohjat ovat valmiina. Junioritoiminta kasvaa ja kasvattaa, mistä Tahkossa ammennetaan tulevaisuuden voittajia. Keskiöön halutaan Tahko-sydän, -yhteisö, -logo ja -brändi. Tahkosta halutaan tehdä menestyjien keskuudessa haluttu.

Nimet Ilkka Anonen, Mika Eerikäinen, Simo Eerikäinen, Esa Honkalehto, Asko Laine, Hannu Lignell, Ari Rasilainen, Janne Rättö ja Björn Wicklund puhuttelevat jokaista pesäpallon ystävää. Kun taustaryhmään lisätään musiikkialan vaikuttaja Jake Hannula ja käsipallon parissa kunnianhimoisesti toiminut Riihimäen Cocksin Jari Viita sekä uuden osakeyhtiön toimitusjohtajan tehtävät kontolleen ottava Miika Rantatorikka, organisaatio on täynnä monipuolista osaamista.

– Pitkin kesää ja syksyä ruvettiin porukkaa saamaan kasaan. Olen tyytyväinen tähän sakkiin. Tässä on yrittäjiä ja ihmisiä, jotka ovat olleet lajin parissa mukana. Se auttaa monessa asiassa, Hyvinkään Tahko ry:n puheenjohtajan tehtävistä luopuva Janne Rättö iloitsee.

Muutama kuukausi sitten ääni kellossa olisi ollut erilainen. Kun superpesisjoukkueen toiminnasta ansiokkaasti vastanneet Leena Lehmussaari ja Jorma Kosunen päättivät siirtyä sivuun, toiminnalle tarvittiin uusi alku.

– Leena ja ”Joppe” ilmoittivat, että nyt on viimeinen kesä heidän kohdallaan. Oli tietenkin iso kysymysmerkki, miten tästä päästään eteenpäin ja tulevaan vuoteen, jatkossa taustaryhmän tehtäviin keskittyvä Rättö kertoo.

Tarvittiin paljon keskusteluja, joita ei voitu kauden ollessa kesken käydä julkisuudessa. Nyt koossa on laaja taustaryhmä, joka huokuu innokkuutta lähteä kehittämään seuran toimintaa uudella otteella.

”Tahkolaisuus” kunniaan

Hyvinkään Tahkossa katseet on suunnattu vahvasti tulevaisuuteen. Pikavoittojen sijaan tavoitteena on rakentaa menestystä pitkäjänteisesti ja kestävästi.

– Talouden pitää olla vahvoilla ja leveillä hartioilla. Muuten on vaikeaa puurtaa pitkäjänteisesti. Tavoitteena on tehdä Hyvinkään Tahkosta houkutteleva kumppani yrityksille monin erilaisin keinoin, Rantatorikka painottaa.

Urheilupuolella keskiössä on joukkueen rakentaminen. Omille junioreille halutaan antaa mahdollisuuksia ja näytönpaikkoja.

– Haetaan tahkolaista joukkuetta, jonka pohjana on vahva ja laaja juniorityö, mistä jo saatiin hieman esimakua tänä vuonna. Tarkoitus on uudenlaisella teholla tehdä omista junioreista runkopelaajia ja ratkaisupelaajia, siinä on yksi pääkehittämisen kohde. Tarvittaessa, jos on täsmähankinnan paikka, hyvin harkitusti sellainen lähdetään tekemään, Rantatorikka sanoo.

– Joukkueen rakentamisen strategia tulee olla sellainen, että joukkue on pitkälle rakentunut jo syksyllä. Useamman vuoden periodilla tehdään suunnitelmia. Tavoite on tulevaisuudessa pelata aina mitaleista. Edellytys on se, että juniorit kehittyvät siihen tahtiin kuin odotamme ja toivomme, Rantatorikka lisää.

Vastuunkantoa tarvitaan kaikilta tekijöiltä. Tahkon logoa tulee kantaa ylpeänä ja kunnioittaa yhteisöä.

– Uusi brändi edellyttää hyvin ammattimaista toimintaa. Sitä vaaditaan pelaajilta, taustajoukoilta ja organisaatiolta. Pelaajilla, valmennuksella ja joukkueella ei ole pelkästään vastuu omasta pelaamisesta, vaan kaikesta, mitä logoon ja tähän yhteisöön kuuluu, Rantatorikka korostaa.

Tahko näkyy ja kuuluu

Hyvinkäällä riittää pesäpalloperinteitä. Nykyisistä seuroista Tahko on ollut pisimpään yhtäjaksoisesti edustettuna miesten Superpesiksessä. Kasvupotentiaalia riittää, sillä Hyvinkään lisäksi koko Uudenmaan talousalueella on valtava väestöpohja.

– Hyvinkään Tahkosta tulee Hyvinkään joukkue, mutta samalla otamme Etelä-Suomen aluetta paremmin haltuun. Olemme jo aloittaneet tekemään yhteistyötä etelään päin suuntaavien seurojen kanssa. Tämän alueen pesäpallon lippulaivana meillä on mahdollisuus siihen. Hyötyjänä on koko Etelä-Suomen pesäpallo, Rantatorikka uskoo.

Uusiutunut Tahko haluaa ottaa yleisönsä. Peliesitysten puolesta kentällä halutaan nähdä loppuun saakka taisteleva ja sisukas joukkue. Rantatorikka lupaa paljon muitakin uudistuksia.

– Pesäpallo-ottelun ei pitäisi olla pelkkä ottelu, vaikka peli tärkein asia onkin. Sen tulee olla tapahtuma, joka sisältää paljon muutakin. Tarvitaan tauko-ohjelmaa ja täytettä hiljaisiin hetkiin pelin sisällä.

– Tahkoon perustetaan mediatiimi, joka tuottaa materiaalia omiin kanaviimme ja palvelee tiedotusvälineitä mahdollisimman hyvin. Pelaajien kasvot ja tarinat haluamme esiin. Lisäksi panostamme näkyvyyteen tapahtumissa myös hiljaisempana aikana. Tempaukset, konsertit, muiden lajien tapahtumat – siellä haluamme näkyä.

Uudistunut Tahko kutsuu kaikki kiinnostuneet mukaan. Muidenkin kannattaa antaa seuran uudelle tulemiselle mahdollisuus.

– Yhteisöllisyys. Yksi seura, yksi yhteisö. Ei ole olemassa seuraa tai joukkuetta, jos ei ole ihmisiä. Ihmiset tekevät Tahkon, Rantatorikka päättää.

Aiheesta lisää

Iiro Haimi pelinjohtajaksi, Pasi Niemelä valmentajaksi

Video: Tahkon lehdistötilaisuus

Iltalehden uutinen aiheesta