Valitse sivu

Superpesiksen runkosarjassa pelataan alkusarjan lisäksi ylempi ja alempi jatkosarja myös kaudella 2018. Alkusarjassa seitsemän parasta varmistavat paikkansa puolivälierissä ja runkosarjan seitsemän parhaan joukossa sekä etenevät ylempään jatkosarjaan. Kahdeksas joukkue ylemmissä pudotuspeleissä on alemman jatkosarjan voittaja, joka kohtaa puolivälierissä runkosarjan ykkösen.

Alkusarjan pisteet otetaan mukaan jatkosarjoihin, joista molemmista rakennetaan erilliset sarjataulukot.

– Haemme mahdollisimman suurta määrää kiinnostavia otteluita, kun joukkueiden välillä on pienet marginaalit. Ylemmässä jatkosarjassa pelataan kotiedusta eri pudotuspelisarjoihin ja haetaan henkistä yliotetta. Alemmassakin jatkosarjassa riittää panosta, kun voittaja etenee ylempiin pudotuspeleihin ja toisessa päässä viimeiseksi jäänyt putoaa suoraan Ykköspesikseen, kilpailupäällikkö Jari Malinen kertoo.

Miesten jatkosarjoissa ja naisten ylemmässä jatkosarjassa joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen. Naisten neljän joukkueen alempi jatkosarja pelataan kaksinkertaisena sarjana.

Pudotuspelisarjoissa paremmuus ratkaistaan paras viidestä -järjestelmällä lukuun ottamatta pronssiottelua, jossa mitalit saa itselleen kahdella voitolla.

Aiheesta lisää

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä

Naisten Superpesiksen sarjajärjestelmä