Valitse sivu

SuperJymy Oy lähtee mukaan hurjaa vauhtia kasvavaan elektroniseen urheiluun. Suomen toiseksi paras Counter-Strike: Global Offensive (lyhennettynä CS:GO) -joukkue, Vitalis, siirtyy kilpailemaan SuperJymyn organisaation alle.

Sotkamon Jymy on tunnettu vahvasta menestyksestä kansallispelissämme pesäpallossa. Siitä ovat yhteinä osoituksena mitali- ja maratontaulukon kärkisijat sekä historiallinen menestysputki kaudesta 1990 lähtien.

SuperJymy haluaa olla mukana rakentamassa monipuolista suomalaista urheilukenttää. Vitalis esiintyy jatkossa SuperJymyn nimellä, logolla ja väreissä kaikissa sarjoissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

SuperJymy Oy:n liiketoiminta on ennen eSportsin mukaantuloa pitänyt sisällään Sotkamon Jymyn miesten superpesisjoukkueen kilpailutoiminnan, viihdetapahtumien järjestämisen sekä työhyvinvointipalveluiden tarjoamisen. Tulevaisuudessa menestystä janotaan tulevaisuudessa myös elektronisen urheilun kentällä.

– Tämä on meidän ensimmäinen askel elektronisen urheilun parissa. Tulevaisuudessa on tavoitteena laajentaa toimintaa myös muihin eSports-peleihin ja lajille ominaisiin tapahtumiin, SuperJymyn toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo.

Tällä hetkellä eSports-pelejä ovat CS:GO, Starcraft, FIFA 18, DOTA 2, Rocket League ja League Of Legends.

Elektroninen urheilu hyväksyttiin vastikään puolustusvoimien urheilukoululajiksi ja se nousi viime keväänä mukaan myös Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian toimintaan. Myös Kansainvälinen olympiakomitea kartoittaa eSportsin ottamista mukaan olympialajiksi.

– eSports on kansainvälisesti kasvava laji ja suhteellisen tuore ilmestys suomalaisen urheilun saralla. Haluamme luoda tukevan kivijalan elektroniselle urheilulle Kainuussa urheilijan polusta lähtien, Kuosmanen kertoo.

Suomessa 18-29-vuotiaiden keskuudessa elektroninen urheilu on toiseksi suosituin laji jääkiekon jälkeen. Maailmalla lajia seuraa jopa 323 miljoonaa ihmistä, ja kyseinen lukema kasvoi viimeisen vuoden aikana yli kolmanneksella. Kuosmanen näkee eSportsissa valtavan potentiaalin.

– Elektroninen urheilu luo ympärilleen paljon mahdollisuuksia, jonka vuoksi laajennamme toimintaamme uuteen lajiin ja uuteen ympäristöön.

– Tämä luo kumppaneillemme täysin uudenlaisen mahdollisuuden tavoittaa kasvava kohderyhmä, Kuosmanen jatkaa.

Entinen Vitalis, nykyinen SuperJymy

SuperJymyn CS:GO -joukkueeseen kuuluu viisi pelaajaa, jotka ovat Tony “Arvid” Niemelä, Verneri “Bona” Junkala, Lasse “Zoree” Uronen, Jani “Aerial” Jussila sekä Joonas “Aune” Rantala, joka toimii myös joukkueen kapteenina. Joukkueen runko on toiminut yhdessä vuoden, mutta “Zoree” ja “Arvid” liittyivät mukaan myöhemmin kuluneen vuoden aikana. Joukkue vakiinnutti paikkansa alkukesästä Suomen rankingissa sijalle kaksi.

– Jymy on iso ja ammattitaitoinen organisaatio, joka antaa tälle joukkueelle paljon mahdollisuuksia ottaa askelia uralla eteenpäin. Uskon, että Jymy vaikuttaa positiivisesti myös koko eSportsin kasvuun Suomessa, joukkueen kapteeni Joonas “Aune” Rantala kertoo.

Tulevaisuuden tavoitteet ovat selkeät ja yksinkertaiset.

– Tavoite on olla Suomen paras CS:GO -joukkue, jonka jälkeen vakiinnuttaa paikka maailman top 30 -rankingissa, Rantala kertoo.

– Se vaatii paljon harjoittelua. Joukkueen kemia on niin erinomainen, etten näe esteitä tälle tavoitteelle, Rantala jatkaa.

Aiheesta lisää

SuperJymyn kotisivut