Valitse sivu

Pesäpallon kilpailumääräykset on uudistettu kaudelle 2018. Tavoitteena on ollut parantaa luettavuutta ja ymmärrettävyyttä sekä selkeyttää kilpailumääräysten rakennetta. – Näistä lähtökohdista alkoi uudistustyö. Aika yksin on tainnut seuratoimija jäädä jumiin pykälien viidakkoon, joten toivottavasti jatkossa ratkaisut löytyvät helpommin, urheiluyksikön johtaja Mikko Huotari toteaa.

Projektiin lähdettiin miettimällä sisällysluetteloa ja kokonaisuuden rakennetta. Huotari haki näkökulmia monipuolisesti eri suunnista.

– Pyysin seurakehittäjistä mukaan työhön Timo Lammisen ja Juha Kuoppalan, joiden arvokas panos näkyy kokonaisuudessa muiden urheiluyksikön toimijoiden ohella. Tutustuimme myös eri lajien kilpailumääräyksiin ja haimme parhaita ratkaisuja.

– Korvaukset pelaajan kasvattamisesta olivat suurennuslasin alla. Samoin kävimme tarkasti läpi kaksoisedustusoikeutta ja seuraedustuksen muuttamista, mutta niihin ei tehty merkittäviä sisällöllisiä muutoksia. Kurinpitomääräykset julkaistaan hieman myöhemmin erillisenä dokumenttina.

Hallinnollisten kiemuroiden sijaan aikaa ja resursseja pyritään kohdentamaan tulevaisuudenkuvaan liittyvien päätavoitteiden edistämiseen.

– Ainahan me urheiluyksikössä vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin ja tuemme seuroja, mutta kaikkien etu on keskittyä jatkossa mahdollisimman tehokkaasti itse tekemiseen, Huotari päättää.

Aiheesta lisää

Pesäpallon kilpailumääräykset 2018 (pdf)