Valitse sivu

Jyväskylän Kiri ry:n johtokunta on tehnyt päätöksen luopua huippupesäpallotoiminnasta. Seura jättää sarjapaikkansa miesten Ykköspesiksessä.

Miesten Superpesiksen maratontaulukon kolmosen Jyväskylän Kirin värit ovat olleet edustettuina pääsarjatasolla 63 kauden ajan. 21 miesten SM-mitalista seitsemän on mestaruuksia. Vielä kaudella 2015 joukkue ylsi Superpesiksessä välieriin asti.

– Koska Jyväskylän asianmukaisista pesäpallo-olosuhteista ei ole saatu varmuutta kesälle 2018, eikä sen jälkeiselle ajalle, Jyväskylän Kiri ei ole syksyn 2017 aikana hakenut superpesislisenssiä kaudelle 2018, johtokunnan tiedotteessa todetaan.

– Nyt Jyväskylän Kiri luopuu myös 2018 ykköspesislisenssistä ja neuvottelee tulevaisuuden yhteistyöstä muiden seurojen kanssa, johtokunta päätti.

Miesten Ykköspesistä pelataan tulevalla kaudella 11 joukkueen voimin.

– Valmistautuminen ensi vuoteen ja suunnitelmat ovat jo niin pitkällä, ettei sarjaa enää tässä vaiheessa lähdetä täydentämään. Sarjajärjestelmästä 11 joukkueella tiedotetaan myöhemmin, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Jari Malinen kertoo.