Valitse sivu

– Pesäpalloliitto on myöntänyt Ikaalisten Tarmolle sarjapaikan miesten suomensarjaan ja hyväksynyt naisten suomensarjassa Hämeenkyrön Räpsän toisen sarjapaikan siirron Hämeenkyröstä Ikaalisiin, vahvistaa kilpailupäällikkö Jari Malinen.

Ratkaisut tukevat kilpailutoiminnan kokonaisuutta ja pelaajapolkujen rakentamista Pirkanmaalla. Yhteistyöseuroja ovat Hämeenkyrön lisäksi ainakin Kankaanpään Maila ja Manse PP Tampereelta. Toimintaa tukee omalta osaltaan myös Pesäpalloliiton aluevastaavana aloittava Mika Mikola.

Suurin kysymysmerkki koskee Suomen ensimmäistä pelkästään pesäpallon tarpeisiin rakennettua hiekkatekonurmikenttää, joka tarvitsee kipeästi kunnostustoimenpiteitä. Kaupungin teettämän liikuntapaikkaselvityksen perusteella kentän nykyinen paikka on sijainnin osalta jatkossakin paras ratkaisu.

– Kentän uudistaminen on teknisesti mahdollista jo ensi kevään aikana, jos kaupunki tekee siitä päätöksiä budjetin käsittelyn yhteydessä loppuvuonna 2017. Seura on ollut tiiviisti selvityksessä mukana ja on myös valmis osallistumaan kentän uudistamisprojektiin, Ikaalisten Tarmon kotisivuilla todetaan.

Ikaalinen on perinteikäs pesäpallopaikkakunta. Tarmon miesten edustusjoukkue pelasi pääsarjatasolla kaksi kautta 1980-luvulla. Naisten puolella historiaa on takana 14 kauden sekä neljän Suomen mestaruuden, yhden hopean ja kahden pronssin verran. Nykyisistä superpelaajista Seinäjoen Maila-Jussien Laura Kerola ja jyväskyläläisen Kirittärien Camilla Kirsilä ovat Ikaalisten Tarmon kasvatteja.

Aiheesta lisää

Ikaalisten Tarmon kotisivut

Ikaalisten Tarmo aloittaa farmiyhteistyön Manse PP:n kanssa