Valitse sivu

Osana Pesäpalloliiton koulutusjärjestelmän uudistusta valmentajien on mahdollista kehittää omaa osaamistaan lajivalmentajatutkinnon lähijaksojen teemakoulutuksissa. PLVT-osallistujille lähijaksot alkavat torstaisin ja teemakoulutukseen osallistuvat liittyvät mukaan perjantaina. Koulutus päättyy sunnuntaina.

Ensimmäisen teemakoulutuksen aiheet ovat taktiikka ja lukkarivalmennus. Koulutus alkaa Vuokatin Urheiluopistolla perjantaina 27.10. kello 13.00 päättyen sunnuntaina 29.10. kello 14.00. Teemakoulutuksen hinta on 290 euroa sisältäen täysmajoituksen. Kouluttajina toimivat Mikko Kuosmanen ja Perttu Hautala.

– Taktiikkaosiossa pureudutaan ulkopeli-, etenemis-, vaihtolyönti-, kaaripeli- ja kotiutustaktiikkaan. Koulutuksen aikana käydään läpi myös pelinjohtamista ottelutapahtumassa, roolipelaamisen lainalaisuuksia sekä palautteen antamista, Mikko Kuosmanen kertoo.

– Lukkarointia puretaan niin taktiikan, tekniikan, taidon oppimisen, psyyken kuin fysiikankin osalta.  Lukkarointiosioon kuuluu kolme luentoa ja demoharjoitus, Perttu Hautala jatkaa.

Muita tulevia teemakoulutuksia ovat taktiikka ja johtaminen, fysiikka ja tukitoimet sekä taito ja tekniikka. Myös neljän lähijakson lajivalmentajatutkinnolle on edelleen mahdollista osallistua.

– On jo varmaa, että PLVT ja teemakoulutukset toteutuvat. Lajivalmentajatutkinnolle on tähän mennessä ilmoittautunut jo 11 valmentajaa ja ensimmäiseen teemakoulutukseenkin muutama tiedonjanoinen. Paikkoja on vielä rajoitetusti jäljellä, Kuosmanen päättää.

Aiheesta lisää

Teemakoulutusten hakulomake

Pesäpallon uusi koulutusjärjestelmä

Pesäpallon Lajivalmentajatutkinto (PLVT)