Valitse sivu

10 vuotta miesten superpesisjoukkueiden pelinjohtajana toiminut Mikko Hylkilä luotsaa Seinäjoen Maila-Jussien naisjoukkuetta ensi kaudella. – Mukava päästä taas muutaman vuoden tauon jälkeen vastaamaan joukkueen vetämisestä. Joukkue on minusta potentiaalinen ja tunnen suurimman osan pelaajista parin vuoden ajalta. Uskon, että voimme saada paljon pelaajista irti, toteaa kahden välivuoden jälkeen viuhkaan palaava Hylkilä.

Maila-Jussit koki menetyksiä, kun Emmi Laine sekä Syrjälän siskokset Sanni ja Silja siirtyivät naapuriin, Lapuan Virkiän joukkueeseen. Muilta osin runko pysyy kuitenkin samana. Lukkari Niina Härkönen, Laura Kerola, Riina Kerola, Laura Nurmela, Susanna Ojala, Laura Rajahalme, Leena Sippola ja jokerikotiuttaja Saara Suomalainen jatkavat Seinäjoella. Lisäksi välivuoden viettänyt Vilma Leinonen ja Lappajärvellä pääsarjatasolla debytoinut Maila-Jussien oma kasvatti Linda Viita ovat joukkueessa mukana.

Kokonaan uusina kasvoina Seinäjoelle siirtyvät Kajaanin Pallokerhossa pelanneet Roosa Hussa ja Netta Rummukainen sekä pitkään loukkaantuneena ollut kankaanpääläislähtöinen Anu Kiviharju tamperelaisen Manse PP:n mestarijoukkueesta. Hussa on saanut pesäpallo-oppinsa Oulaisten Huimassa ja Rummukainen Viinijärven Urheilijoissa.

Hylkilä saa aisaparikseen kakkospelinjohtajaksi Juho Luoman, joka palaa Raumalta Etelä-Pohjanmaalle. Maila-Jussien oma kasvatti luotsasi Feran B-tytöt SM-hopealle päättyneellä kaudella.

– Aloitamme valmistautumisen tulevaan kauteen ensi viikonloppuna. Kun meidän joukkueessa on useita matkapelaajia, niin tulemme käyttämään yhteiset viikonloppumme erittäin laadukkaasti. Tämä varmasti ohjaa myös toimintaamme siten, että menemme alusta asti yhteisissä kokoontumisissa peli edellä, päättää Hylkilä.

Seinäjoen Maila-Jussien sopimustilanne 17.10.2017

Roosa Hussa
Niina Härkönen
Laura Kerola
Riina Kerola
Anu Kiviharju
Vilma Leinonen
Laura Nurmela
Susanna Ojala
Laura Rajahalme
Netta Rummukainen
Leena Sippola
Saara Suomalainen
Linda Viita

Mikko Hylkilä (pj)
Juho Luoma (2. pj)

Aiheesta lisää

Seinäjoen Maila-Jussien kotisivut