Valitse sivu

Tamperelainen Manse PP tarvitsee enää yhden voiton saalistaakseen seurahistoriansa ensimmäiset kultamitalit. Pesäkarhut kaatui niukasti kolmannessa loppuottelussa.

Peräti 1846 katsojaa sai todistaa tamperelaisten toista finaalivoittoa, kun ottelussa ehkä aavistuksen yleisesti edellä ottelut Pesäkarhut joutui taipumaan supervuoron jälkeen 2-1s (2-1, 2-4, 1-0).

Ottelun ensimmäisiä juoksuja saatiin odottaa avausjakson kolmanteen vuoroon saakka, joka tasattiin lukemin 1-1 sekä Porin ykköspalkittu Susanna Puiston (5 lyötyä / 0 tuotua) ja Manse Kirsi Ala-Lipastin merkkaamattomilla välilyönneillä. Kotijoukkue kirjasi jakson nimiinsä, kun Anna Rintanen iski neljännen tasoittavalla pallon ohi etupelaajan.

Pesäkarhujen ottelun kaikki juoksut lyönyt Puisto näpäytti hienosti toisen jakson alkuun kakkorajaan, mutta siitä syntyneen johtojuoksun kuittasi kuitenkin heti Mansen Mira Kolehmainen, joka iski kunnarin tyhjään kenttään kakkospesän päältä.  Sama kaava, Puisto vei Porin johtoon ja Manse tasoitti, toistui kertaalleen, kunnes Puisto toisen jakson ratkaisi toisen jakson kahden juoksun arvoisella kolmosluukkuvedollaan.

Supervuoroparissa Manse PP:n sankariksi nousi nuori Ida Lähde, joka ensin uitti pallon väliin Kirsi Ala-Lipastin juostessa kotiin ja kunnostautui sen jälkeen ulkokentällä polttaen Susanna Ojaniemen kotiin.

– Sainpas vihdoin tehtyä palon. Vähän se lyöntini sipsahti väliin, mutta tärkeintä oli, että juoksu syntyi. Ei ole mitään hienompaa kuin pelata näitä pelejä, kertasi Lähde voittavia suorituksiaan.

Mestaruus on katkolla Manse PP:lle ensi lauantaina Porissa. Tarvittava viides ottelu pelataan sunnuntaina Tampereella.

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi