Valitse sivu

Ensi kertaa vuoden 2010 pudotuspelien ulkopuolelle pudonnut Lapuan Virkiä päätti kuitenkin kautensa voittoon, kun se kukisti Kempeleen Kirin myös toisessa pronssiottelussa.

Lapuan Virkiä oli ratkaisevassa pronssikoitoksessa selvästi edellä Kempeleen Kiriä, joka kaatoi matkallaan hallitsevan mestarin Kirittäret. Ottelun loppulukemat kirjattiin 526 katsojan edessä 0-2 (0-2, 1-5).

– Opimme viime pelin toisesta jaksosta jonkin verran ja treenasimme siten, etteivät he päässeet enää lyömään läpi. Paulan lyönti toisen jakson alkuun vapautti peliämme, kertoi Virkiän pelinjohtaja Jukka Liikala.

Avausjaksolla Virkiä varmisti voiton kahdella yksittäisellä juoksulla. Toisen pelipuoliskon alkuun Paula Saloranta iski pallon keskeltä takaa läpi eikä vain seitsemään kolmostilanteeseen ottelussa jäänyt KeKi saanut juoksutilinsä auki kuin viimeisessä vuoroparissa Virkiän taottua sitä ennen jo kolme lisäjuoksua.

– Meistä ei ollut tänään ottamaan sitä kuskin paikkaa, harmitteli KeKi-käskijä Sami Lassila.

Mitali oli Virkiälle kymmenes perättäinen ja pelinjohtaja Jukka Liikala on ollut voittamassa niistä jokaista.

– Kausi oli jälleen todella hieno päättää mitaliin. Monta iloa ja surua on mahtunut näihin kymmeneen vuoteen, mutta päällimmäisenä on ehdottomasti lämpimiä ajatuksia, hän fiilisteli.

Naisten SM-pronssia 2017: Lapuan Virkiä

Maaret Ahonen, Elli Kattelus, Niina Keppo, Emma Kiviniemi, Janette Lepistö, Neea Mikkola, Kaisa Peräaho, Emmi Pippola, Mirka Rintamäki, Saija-Maria Saari, Paula Saloranta, Saara Tiitu, Eveliina Toppari, Emmi Viitala. Jukka Liikala (pj), Tero Viinamäki (2. pj)

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi