Valitse sivu

Vimpelin Veto on toisena vuonna peräkkäin miesten pesäpallon Suomen mestari. Ratkaisuottelu Sotkamossa päättyi Vimpelin juhliin lukemin 0-2 (2-3, 2-3).

Avausjakso ratkesi vasta neljännen tasoittavalla. Sankarin viitan otti joukkueensa kapteeni Henri Puputti, joka yllätti Sotkamon kolmoskopparin Jussi Korhosen kahden juoksun arvoisesti.

– Olen sanonut, että se unelma (voittaa mestaruus Sotkamon Hiukassa) on vielä täyttymättä. Nyt sekin on saavutettu, Puputti totesi tuoreeltaan Ruutu Urheilun haastattelussa.

Toistakin jaksoa Sotkamo johti kahteen otteeseen, mutta Vimpeli tuli takaa rinnalle ja ohi. Jakson voittojuoksun löi Janne Mäkelä neljännen aloittavalla.

– Meillä oli hyvät ja kivat suunnitelmat tähän kauteen ja pudotuspeleihin, mutta kaikenlaista tapahtui. Sitten sieltä tulivat Olli Heikkala ja Arttu Ruuska, ketään unohtamatta. Olemme olleet kovilla nämä seitsemän viikkoa, mutta erityisesti henkinen puoli on kasvanut. Sitten vielä tällainen faniporukka, kukaan meistä ei varmaan tällaisessa ole ollut, pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki totesi liikuttuneena.

Kolme pitkää vihellystä vapauttivat sadat Vimpelin kannattajat villeihin voitonjuhliin. Mestaruus on seuralle kautta aikain viides vuosien 1960, 1965, 2010 ja 2016 jatkoksi.

Miesten SM-kultaa 2017: Vimpelin Veto

Elmeri Anttila, Sami Haapakoski, Mikko Haukkala, Olli Heikkala, Janne Heimonen, Teemu Isoketo, Mikko Kanala, Severi Lassila, Tuomo Lönnmark, Janne Mäkelä, Henri Puputti, Matias Rinta-aho, Arttu Ruuska, Perttu Ruuska, Jere Saukko. Sami-Petteri Kivimäki (pj), Jussi Haapakoski (2. pj).

Miesten SM-hopeaa 2017: Sotkamon Jymy

Saku Hakkarainen, Antti Hartikainen, Kalle-Tapio Huusko, Toni Kohonen, Jani Komulainen, Jussi Korhonen, Mikko Korhonen, Niko Korhonen, Roope Korhonen, Topi Korhonen, Ville-Veikko Korhonen, Niilo Piiponniemi, Tommi Piirainen, Valtteri Piirainen, Immo Rautiainen, Kosti Rautiainen, Markus Tuikka, Jere Vikström, Juuso Väisänen. Mikko Kuosmanen (pj), Teemu Körkkö (2. pj).

Miesten SM-pronssia 2017: Joensuun Maila

Matias Hangasmaa, Matias Hänninen, Tuomas Jussila, Timo Kallio, Jonne Kemppainen, Mikko Kemppainen, Konsta Kettunen, Lauri Kivinen, Iiro Kuosa, Henri Litmanen, Juha Niemi, Konsta Piironen, Aleksi Rautiainen, Simo Vainikainen, Mika Väisänen. Petri Pennanen (pj), Juhani Lehtimäki (2. pj).