Valitse sivu

Vimpelin Veto voitti ansaitusti miesten pesäpallon Suomen mestaruuden kaudella 2017. Ensi kerran historiassa Sotkamon Jymy hävisi loppuottelusarjassa kaksi ottelua kotikentällään, eikä voittanut niissä jaksoakaan. Vimpeli puolestaan ei ollut pystynyt kertaakaan aiemmin puhtaaseen 0-2-voittoon loppuottelusarjassa Hiukan stadionilla. Nyt joukkue teki sen kahdesti ja ratkaisi mestaruuden rakkaan kilpakumppanin kotikentällä.

Lukkari Janne Heimonen johdatti ulkokentän kapellimestarina joukkueensa toiseen peräkkäiseen Suomen mestaruuteen.

– Ei väliä kuka vastassa, mestaruus on niin tärkeä juttu. Viime vuonna saatiin Vimpelissä voittaa, nyt sitten vaihteeksi täällä. Oikein mukava ryöstö.

– Niin sitkeä on tämä porukka ja joka jätkä. Loukkaantumisia oli paljon pitkin kautta, eikä ykköskokoonpanolla kovinkaan montaa peliä pelattu, mutta meidän porukassa ei ole yhtään heikkoa lenkkiä.

Kokenut Tuomo Lönnmark antoi suuren kiitoksensa Vimpelin kannattajille, joita oli saapunut sadoittain Sotkamon Hiukkaan luomaan tunnelmaa.

– Oli mahtavaa, niin pirusti vimpeliläisiä katsomassa ja pitämässä ääntä. Tosi mahtava tunnelma.

– Meillä riitti sitkeyttä. Vaikka oltiin tänäänkin häviöllä molempia jaksoja, niin voitettiin.

Sotkamon Jymyn kautta leimasi ailahtelevaisuus. Oma peli asettui parhaimpiin uomiinsa vain ajoittain. Helppoa ei ollut Vimpelilläkään, kun loukkaantumiset sotkivat permanenttia. Kapteeni Henri Puputti kiitteleekin nuoria ratkaisijoita, jotka joutuivat haastavaan paikkaan vastuullisiin rooleihin.

– Täytyy nostaa niin kovaa hattua Heikkalan Ollille ja Ruuskan Artulle, aivan käsittämättömiä jätkiä. Tulevat tällaisiin peleihin, Arttu varsinkin, kylmiltään ja hoitavat oman roolinsa. Ei epäselvyyttäkään, etteikö se jätkä olisi halunnut voittaa ja ei olisi onnistunut. Koko ajan oli sellainen tahto. Sitten tietysti Ruuskan Perttu. Täytyy nostaa pojalle hattua, kova jätkä on.

Perttu Ruuska säesti kapteenia kiittelemällä Vimpelin onnistumista nimenomaan joukkueena.

– Oltiin joukkue. Sama se, mikä meillä oli kokoonpano, aina pystyttiin tulemaan kovaa peleihin. Meilläkin oli vaikea kausi loukkaantumisten takia, mutta kasvettiin joka jätkä sen jälkeen, kun alussa jouduttiin vaikeuksiin.

– Aika täydellinen viikko, kaksi Suomen mestaruutta, Ruuska hehkutti viitaten aiemmin viikolla kasvattajaseuransa Halsuan Toivon paidassa voittamaansa B-poikien Suomen mestaruuteen.

Kaikkien aikojen pesispörssin ykkönen, Sotkamon Jymyn supertähti Toni Kohonen ei lähtenyt selittelemään.

– Ei oikein mielessä liiku mitään. Ulkopeli oli tänään ihan ok ja muutama hyvä lyönti sinne mahtui. Toka jakso vähän jäi harmittamaan, mutta ei selittelyille sijaa. Taistelu on tauonnut, pataan tuli 3-1 ja Vimpeli on mestari.

– Kaikkemme yritettiin. Vaikeuksia oli, niin kuin oli varmaan kaverillakin yhtä paljon. Ei mennä niiden taakse.

Myös Roope Korhonen tunnusti tosiasiat.

– Ei pelattu yhtään kokonaista ehyttä peliä sisällä ja ulkona. Tänään oli oikeastaan meiltä parasta esitystä tässä finaalisarjassa. Kotiutuksista se aina jää kiinni, kun hävitään.

Superpesiskausi huipentui miesten neljänteen loppuotteluun ja Vimpelin Vedon mestaruuteen. Seuraavaksi rauhoitutaan hetkeksi ennen kuin pesäpallokansa kokoontuu perinteiselle kauden päätösristeilylle palkitsemaan parhaita, onnistujia ja ansioituneita. Tulevaisuuden suhteenkin aletaan miettiä ratkaisuja, kukin tahoillaan. Vimpelin Janne Mäkelä tiivisti jo omat ajatuksensa tavalla, joka taatusti on kannattajien mieleen.

– Kyllä tämä niin helkkarin mukava peli ja laji on, että toivottavasti vielä saa mahdollisuuden jatkaa.

Miesten Superpesis, 4. loppuottelu

Sotkamo-Vimpeli 0-2 (2-3, 2-3)
Voitot 1-3

Sotkamo: Antti Hartikainen 0/2, Toni Kohonen 0/1, Jere Vikström 0/1, Roope Korhonen 2/0, Jani Komulainen 2/0.
Palkitut: I Jani Komulainen, II Niilo Piiponniemi.

Vimpeli: Teemu Isoketo 0/3, Olli Heikkala 0/1, Mikko Kanala 2/2, Henri Puputti 2/0, Janne Mäkelä 2/0.
Palkitut: I Henri Puputti, II Mikko Kanala.

Tuomarit: Tommi Nupponen ja Ossi Muurainen.

Yleisöä: 3415.

Aiheesta lisää

Kauden parhaat päätösristeilyllä 7.-8.10.

Video: Ratkaisuottelun huippuhetket

Vimpelin Veto on miesten Suomen mestari 2017

Lähde: Ruutu Urheilu