Valitse sivu

Kotipesäkilpoja koskeva videohaasto otetaan käyttöön naisten ja miesten Superpesiksen loppuotteluissa. Molemmilla joukkueilla on mahdollisuus haastaa pelituomarin näkemys kotipesäkilvasta yhden kerran ottelun aikana, ellei tuomio muutu haaston myötä. Muussa tapauksessa joukkue menettää haasto-oikeutensa ja kyseisen jakson aikalisänsä, jos se on käyttämättä.

Ilmoitus haastamisesta tehdään välittömästi tilanteen jälkeen. Pelituomari tekee tarkistuksen tv-kameroista yhteistyössä mahdollisen kuudennen tuomarin tai otteluvalvojan kanssa.

– Tuomarit ovat olleet hämmästyttävänkin tarkkoja näkemysratkaisujen kanssa, mutta kauden tärkeimmissä otteluissa ei haluta jättää mitään sattuman varaan. Kun tällainen mahdollisuus on laadukkaan tv-tuotannon myötä mahdollista, miksi emme sitä käyttäisi, tuomarijohtaja Tapani Hotakainen toteaa.

Naisten Superpesiksen ensimmäisessä loppuottelussa ovat vastakkain Manse PP Tampereelta ja Pesäkarhut Porista tänään keskiviikkona. Miesten loppuottelusarja Vimpelin Vedon ja Sotkamon Jymyn välillä käynnistyy sunnuntaina.

Aiheesta lisää

Ohjeistukset videohaastoa ja -tarkastuksia koskien