Valitse sivu

Tiukkoja kaksinkamppailuja, haastamista, vahvoja tunnetiloja ja pelin painopisteen vaihteluita nähtiin Superpesiksen loppu- sekä pronssiotteluissa viikonloppuna. Keskittyminen on tiukasti omassa tekemisessä, kun panoksena ovat eriväriset mitalit. Kauden viimeisissä otteluissa puristetaan jokaisesta pelaajasta mehut irti ja kentälle jätetään kaikki, mitä jätettävissä on.

Tiukan kamppailun keskellä superpesisjoukkueet ovat jopa herkistävällä tavalla osoittaneet arvostavansa reilua peliä ja vastustajan kunnioittamista. Miesten toisen loppuottelun jälkeen molempien joukkueiden palkitut pelaajat antoivat Ruudun lähetyksessä tunnustusta myös vastustajan hyville suorituksille.

– Kaveri teki hyviä ulkopelisuorituksia. Minun lyöntiini tekivät hyvän ulkopelisuorituksen ja hakivat kopiksi, Sotkamon Jymyn Roope Korhonen kehui Vimpelin Vedon Olli Heikkalan kiinniottoa kotiutuskilpailussa.

– Sotkamon Jymy on kova pesäpallojoukkue, he vaan tulivat sieltä väkisin ohi, Vimpelin Vedon Henri Puputti ihmetteli toisen jakson johtoaseman menetystä.

– Tuolla on semmoinen Roope Korhonen, joka näköjään lyö joka paikasta juoksun. Ei saa antaa kaverille yhtään siimaa. Vaikka kentällemeno ja ykkösvaihto ovat tökkineet, Roope yleensä on juoksun sieltä lyönyt, kun he saavat tilanteen, Puputti arvosti.

Mika Väisäsen ottelu!

Joensuun Mailan seuraorganisaatio, joukkue ja katsojat osoittivat suurta kunnioitustaan ja suosiotaan lukkari Mika Väisäselle, joka on päättänyt lopettaa pelaajauransa tähän kauteen. Kiimingin Urheilijoiden kasvatti on edustanut Joensuun Mailaa kaudesta 2010 lähtien.

”Väiski” nimettiin jäähyväisottelussa poikkeuksellisesti joukkueensa kapteeniksi. Lisäksi hän oli ainoa palkittu joukkueestaan ottelun jälkeen. Ottelu päättyi Joensuun voittoon supervuorossa ja sekä Väiskin että seuran viidenteen peräkkäiseen SM-mitaliin.

Ele monivuotisen tähtilukkarin huomioimiseksi kosketti ja liikutti niin kotikatsojia Mehtimäen stadionilla kuin pesäpalloyhteisöä laajemminkin. Seura antoi hienon käyntikortin arvoistaan ja arvostuksestaan. Ottelu oli samalla viimeinen vanhalla Mehtimäen stadionilla, joka kokee muodonmuutoksen ensi kaudelle.

Toinenkin merkittävä ura päättyi Joensuussa, toistaiseksi. Valtavan työn Kouvolan Pallonlyöjien organisaatiossa tehnyt Eero Pitkänen jättää edustusjoukkueen pelinjohtajan tehtävät.

– Kumpikin seura on tehnyt hienoa työtä. Olen varma, että näissä paikkakunnissa se isoin pytty nostetaan. Se päivä lähestyy koko ajan, Joensuun Mailan Jonne Kemppainen totesi.

Manse PP ja Pesäkarhut rehdin urheilullisessa ottelusarjassa

Naisten Superpesiksen molemmat loppuottelijat vaihtuivat tälle vuodelle. Halu ja nälkä voittaa mestaruus huokuikin erityisen voimakkaasti molemmista joukkueista.

Tamperelaisen Manse PP:n seurahistorian ensimmäinen mitali on väriltään sensaatiomaisesti kultainen. Pesäkarhut Porista pelasi huiman kauden ja käänsi vastoinkäymiset voitoikseen. Vain yksi askel jäi puuttumaan, toistaiseksi.

– Olen myös todella ylpeä meidän joukkueesta. Meillä on ollut kauden aikana pahoja loukkaantumisia ja isoja ongelmia, pelinjohtaja Sami Österlund totesi ja antoi rehdisti arvoa vastustajan tekemiselle.

– Onnittelut Manselle ja Jarkolle (Pokela) todella hienosta työstä. Kiitos rehellisestä sarjasta, jossa urheilu oli etusijalla.

Manse PP:n kollega Jarkko Pokela kehui Pesäkarhujen toimintaa ja osaamista.

– Pesäkarhuista täytyy sanoa, että täällä tehdään todella kovasti töitä ja heidän mestaruuspäivänsä lähenee koko ajan. Oli meidän onnemme, ettei se ollut tässä sarjassa, mutta se hetki tulee vielä.

Superpesiskausi huipentuu ensi viikonloppuna. Miesten neljäs loppuottelu pelataan Sotkamossa lauantaina kello 14 ja mahdollinen viides loppuottelu Vimpelissä sunnuntaina kello 14.

Aiheesta lisää

Ruudun videokooste miesten kolmannesta loppuottelusta

Joona-Pekka Hirvosen kuvia Joensuu-Kouvola-ottelusta

Eero Pitkänen jättää superpesisjoukkueen viuhkan

Manse PP naisten Suomen mestari