Valitse sivu

Naisten loppuottelusarja ratkeaa varmuudella tänä viikonloppuna. Manse PP Tampereelta johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1 ja haluaa käynnistää mestaruusjuhlat Porissa lauantaina. Pesäkarhut hakee ratkaisun siirtämistä Tampereelle sunnuntaiksi, jolloin edessä olisi hurjaakin hurjempi viides kohtaaminen.

Lähes viikon mittainen odotus alkaa olla ohi. Molemmissa leireissä on katsottu videoita, suunniteltu tulevaa ja haettu ratkaisun paikkoja. Yllätyksiäkin saatetaan nähdä.

– Pesäkarhujen etupelaajat ovat valuneet vaihtotilanteissa jo niin lähelle, että välillä on uskallettava lyödä kovaakin, totesi Manse PP:n Mira Kolehmainen Urheilulehdelle.

– Vaikka kotiyleisö on ollut meille tuki ja turva, nyt ei saa jäädä viidettä peliä odottelemaan, Kolehmainen tietää.

Molemmat viime vuoden loppuottelijat suistettiin valtaistuimelta. Sekä Manse PP:llä että Pesäkarhuilla on takanaan upea kausi, joka odottaa lopullista kruunuaan. Aiempia mestareita ei joukkueista juuri löydy. Manse PP:n Mira Kolehmainen ja Pesäkarhujen Aino-Kaisa Mantere juhlivat kultamitaleita vuosi sitten Kirittärien joukkueessa. Henna Peltokangas voitti mestaruuden 2015 Lapuan Virkiän riveissä, mutta hakee nyt täysosumaa yhtenä Manse PP:n johtavista pelaajista ja vastuunkantajista.

Pesäkarhut voitti vuosi sitten SM-pronssia. Manse PP on nyt varmistanut seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin ja pelaajistakin mestareiden lisäksi vain Kirsi Ala-Lipastilla on entuudestaan palkintokaapissaan SM-mitali naisten Superpesiksestä (PeTo-Jussit, SM-hopeaa 2007).

Pelinjohtajista Pesäkarhujen Sami Österlundilla on entuudestaan kaksi SM-pronssia naisten Superpesiksestä viuhkan varressa. Manse PP:n Jarkko Pokela voittaa joka tapauksessa uransa ensimmäisen SM-mitalin pelinjohtajana Superpesiksessä.

Naisten loppuottelut viikonloppuna

La 16.9.
Pesäkarhut, Pori-Manse PP, Tampere 13.00 Ennakkoliput Yle TV2 / Yle Areena

Su 17.9.
Manse PP, Tampere-Pesäkarhut, Pori 13.00 Tarvittaessa Yle TV2 / Yle Areena

Aiheesta lisää

Urheilulehden lukuoikeus ja näköislehti verkossa

Superpesiskauden ratkaisuottelut Veikkauksen vedonlyönnissä