Valitse sivu

Joukkueensa Suomen mestaruuteen johdattaneet tamperelaisen Manse PP:n Henna Peltokangas ja Vimpelin Vedon Henri Puputti on valittu Superpesiksen kuukauden pelaajiksi syyskuussa.

Peltokangas tilastoi pudotuspeleissä koko sarjassa eniten kentällemenoja ja toi joukkueestaan eniten juoksuja. Syyskuun viidessä ottelussa syntyivät tehot 7 tuotua ja 28 kärkilyöntiä. Ylihärmän Pesis-Junkkareiden kasvatti esitti takuuvarmaa kopparipeliä ja nousi joukkueensa avainpelaajaksi sekä pelillisesti että hengenluojana. Manse PP Tampereelta voitti seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden ja palautti pokaalin Tampereelle 33 vuoden tauon jälkeen. Kuukauden pelaajan titteli on Peltokankaalle uran ensimmäinen.

Kapteeni Henri Puputti oli liekeissä, kun Vimpelin Veto voitti ensi kertaa seurahistoriansa aikana toisen peräkkäisen miesten Suomen mestaruuden. Kaiken lisäksi mestaruus sinetöityi Sotkamon Hiukan stadionilla, jossa ainoastaan Pattijoen Urheilijat Raahesta (2008) on aiemmin pystynyt käynnistämään mestaruusjuhlat. Puputti oli itse varmuus kopparin tontillaan. Lisäksi Kankaanpään Mailan kasvatti takoi seitsemään syyskuun otteluun 1+8 lyötyä, 6 tuotua ja 44 kärkilyöntiä sekä pokkasi kolme ykkös- ja kaksi kakkospalkintoa.

Aiheesta lisää

Kuukauden pelaajat 2008-2017