Valitse sivu

Sotkamon Jymyn B-pojat kukistivat Kouvolan Pallonlyöjät voitoin 2-0 ja juhlivat SM-pronssimitaleita. Ratkaisuottelu Hiukan stadionilla päättyi Sotkamon voittoon 2-0 (4-3, 3-0). Lukkari Kalle-Tapio Huusko ja etukenttäpelaaja Ville Veittikoski onnistuivat myös mailan varressa tärkeisiin paikkoihin.

Kaiken kaikkiaan onnistujia löytyi Sotkamon joukkueesta laajalla rintamalla molemmissa otteluissa. Tiukoissa paikoissa moni pelaaja osoitti venymiskykyään. Veittikoski nousi joukkueesta esiin myös Kouvolassa, kun jatkettu näpy toisen jakson kolmannessa vuorossa kotiutti Oskari Lukkarin ja jäi voittojuoksuksi lukemiin 1-0 (5-5, 4-3) päättyneessä ottelussa.

Hienon kasvun kokeneelle joukkueelle kyseessä oli ensimmäinen omassa ikäluokassa saavutettu mitali. Sotkamon joukkueessa pelasi vain neljä vanhemman ikäluokan pelaajaa. Kalle-Tapio Huusko, Oskari Lukkari, Olli Ojanperä ja Ville Seppänen siirtyvät tulevalle kaudelle A-poikiin.

Valmennuksesta ja pelinjohdosta vastannut Riku Tolonen sai kauden molemmista projekteistaan mieluisan lopputuloksen. Toinen Tolosen vetämä joukkue oli Ykköspesikseen noussut suomensarjamiehistö.

Sotkamon Jymy on B-poikien kaikkien aikojen mitalitilaston ykkönen 26 mitalillaan, joista 11 on mestaruuksia, yhdeksän hopeaa ja nyt kuusi pronssia.

Kouvolan Pallonlyöjien neljän vuoden mitaliputki katkesi pronssiottelun tappioon. Seura on voittanut historiansa aikana B-poikien SM-sarjassa kolme mestaruutta (1975, 1982, 2015), seitsemän hopeaa ja kolme pronssia.

B-poikien SM-pronssia 2017: Sotkamon Jymy

Aleksanteri Huotari, Kalle-Tapio Huusko, Juho Jokela, Joona Kinnunen, Aapo Komulainen, Riku Kuisma, Kalle Kuosmanen, Mikko Lukkari, Oskari Lukkari, Olli Ojanperä, Oskari Partanen, Konsta Saaranen, Ville Seppänen, Roni Suontakanen, Petteri Timonen, Ale Tschesmenski, Niko Tuikka, Niklas Valli, Julius Veittikoski, Ville Veittikoski. Riku Tolonen (pj), Lauri Jokela (2. pj), Juuso Hyvönen (jj).

Aiheesta lisää

Video: Kooste ratkaisun tuoneesta pronssiottelusta

Mitalitunnelmia Sotkamon Jymy-Pesiksen Facebook-sivulla