Valitse sivu

Perinteikäs, jo 62. kerran järjestettävä Hyvinkään Itä-Länsi-ottelu pelataan Pihkalan pesäpallostadionilla lauantaina kello 13. Kentällä nähdään entisiä ja nykyisiä pesispersoonia, joiden sydämessä Tahkolla ja Hyvinkäällä on oma merkittävä paikkansa. Tällä kertaa ottelu on samalla Pesäpalloliiton kunniajäsenen ja monivuotisen Tahko-vaikuttajan Risto Haapakosken muisto-ottelu. Haapakoski nukkui rauhallisesti pois 93 vuoden ikäisenä.

Superpesiksen takavuosien tähtipelaajista ovat kentällä kautta aikain ensimmäisenä 1000 lyötyyn yltänyt Simo Eerikäinen, juonikas lukkari Riku Rantanen ja Ykkösten suomensarjajoukkueessa aikuisten sarjoissa 1990 debytoinut Tommi Anonen. Pihkalaan palaa myös yhä uraansa jatkava kunnaritilaston kärkinimi Juha Korhonen.

Risto Haapakoski oli monipuolinen pesäpallovaikuttaja, jonka innostus ja hengenluonti tempasi ihmiset ympärillä mukaansa. Haapakoskea pidetään Hyvinkään Tahkon nykyisen pesäpallotoiminnan alullepanijana. Haapakoski sai ajatuksen Hyvinkään omasta Itä-Länsi-tapahtumasta halutessaan pesäpallolle lisää näkyvyyttä kaupungissa ja vei idean käytäntöön ensimmäistä kertaa 1955. Alun perin jakolinjaksi muodostui kaupunkia halkova rautatie, jonka perusteella joukkueet valittiin. Haapakoski toimi Pesäpalloliiton 1. varapuheenjohtajana 1963-71.

Aiheesta lisää

Video/Turun kaupunki: Risto Haapakoski veteraanipäivänä 27.4.2017

Hyvinkään Itä-Länsi Pihkalassa la 30.9. klo 13