Valitse sivu

Vimpelin Veto on voiton päässä mestaruutensa uusimisesta, kun se kaatoi kotiutuskilpailuun asti venyneessä kolmannessa finaalissa Sotkamon Jymyn.

Sotkamon Jymy uinui kuusi ensimmäistä vuoroa, mutta onnistui viemään ottelun jatkopalloille. Suurin osa Saarikentän 3288 katsojasta sai juhlimisen aihetta, kun loppulukemat kirjattiin kotijoukkueelle 2-1k (4-2, 3-4, 0-0, 2-1).

Lauantain toisen ottelun tapaan Veto tuli vahvasti heti alkuun ja iski taululle pikatahtiin kolme juoksua, kun edellisessäkin ottelussa Vimpelin parhaana palkittu Perttu Ruuska iski pallon sotkamolaisten kautta kahden juoksun arvoisesti Savonjokeen ja Janne Mäkelä iski kakkosrajasta yhden pinnan. Topi Korhosen nopeus riitti kavennukseen Jani Komulaisen lyöntivuorolla, mutta Perttu Ruuskan saumaveto vei Vimpelin jälleen kolmen juoksun karkumatkalle. Roope Korhosen kakkosjatkepommi jäi Jymyn kannalta laihaksi lohduksi.

Myös toinen jakso alkoi kotijoukkueen komennossa, kun oli Mikko Kanalan vuoro piiskata pallo kakkospuolelta jokeen ja heti perään Henri Puputti upotti pallon väliin etumiehen yli. Puputti ennätti vielä lisätä Vedon johtoa kolmannessa vuorossa juoksulla ennen kuin alkoi tapahtua. Tasoittavalla vuorolla Roope Korhonen otti aluksi pinnan linjasta ja iski toisen perään keskikupperilla. Neljännen lopettavalla esiin nousi puolestaan Jani Komulainen, joka tasoitti ensin pelin välilyönnillä ja iski sitten Jymyn jaksovoittoon keskisaumasta.

Supervuoro ei tuottanut tulosta kummallekaan joukkueelle ja ratkaisua haettiin kotiutuskilpailusta. Jymy sai siinä yhden juoksun, kun Janne Heimosen syöttö tuomittiin kahdesti matalaksi. Vimpelin vuorolla Sotkamo palautti Janne Mäkelän kotiutuksen huolimattomasti ja Saarikentän sankariksi pääsi nousemaan Vedon kapteeni Henri Puputti, joka iski pallon kakkoskopparille saakka.

Ottelun ratkaisija intoutui antamaan suitsusta vahvan loppukirin esittäneille sotkamolaisille.

– Meillä oli sama hyvä tunnetila kuin eilenkin ja eka jakso oli selvää hallintaa. Sotkamo on kova pesisjengi, joka tuli väkisin ohi. Heillä on sellainen Roope Korhonen, joka tuntuu lyövän joka paikasta juoksun. Itseltäni tippui Sotkamossa kotiuttamisen osalta apina selästä ja nyt on mukava pelata ja räiskiä menemään, avasi Puputti sanaista arkkuaan.

Kehuja kilpakumppaneiltaan saanut Korhonen tunnusti kotijoukkueen paremmaksi.

– Olimme koko ajan takaa-ajajina ja avausjaksolla kaveri sai räpylästä helpot ekat juoksut. Nousimme kuitenkin hienosti voittoon ja meillä oli supervuorossa paikka ratkaista, mutta kaveri teki siinä hienoja ulkopelisuorituksia. Rohkeutta tarvitaan jatkossa lisää, sillä jos jäämme vain katselemaan, niin kaveri kyllä menee menojaan, Korhonen alleviivasi.

Mestaruus on katkolla ensi lauantaina Hiukassa Vedolle. Tarvittaessa viides finaali pelataan sunnuntaina Saarikentällä.

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi