Valitse sivu

Hallitseva lyöjäkuningas Roope Korhonen Sotkamon Jymystä ja lyöjäkuningatar Janette Lepistö Lapuan Virkiästä on valittu elokuun pelaajiksi Superpesiksessä. Miesten Ykköspesiksestä vastaavan kunnian saa Pöytyän Urheilijoiden Mikko Pauna, joka voitti sarjan etenijätilaston kautta aikain ennätyslukemin.

Korhonen on ensimmäinen Sotkamon Jymyä edustava lyöjäkuningas sitten Unto Väisäsen 1989-90. Tyyli oli hienoin mahdollinen, sillä lukemat 3+126=129 ovat uusi yhden kauden ennätys Superpesiksessä. Tahti on ollut jopa vieläkin rajumpi pudotuspeleissä. Neljässä joukkueensa supervuoroon venyneessä pudotuspeliottelussa Korhonen iski kaikissa voittojuoksun ja pokkasi kaksi ykköspalkintoa sekä yhden kakkospalkinnon. Kuuden ottelun kokonaissaldoksi kirjattiin 18 lyötyä ja 38 kärkilyöntiä.

Lyöjäkuningattaren tittelin vienyt Lepistö on yltynyt vain hurjempaan vireeseen jatko-otteluissa ja johtaa pudotuspelien lyöjätilastoa ylivoimaisesti 4,5 lyödyn juoksun keskiarvolla. Elokuun kuudessa pudotuspeliottelussa syntyivät tehot 3+26 lyötyä, viisi tuotua ja 44 kärkilyöntiä. Lepistö palkittiin kolmesti joukkueensa parhaana, mutta tällä kertaa se ei riittänyt loppuottelupaikkaan.

Aiheesta lisää

Mikko Pauna miesten Ykköspesiksen kuukauden pelaaja

Kuukauden pelaajat 2008-2017