Valitse sivu

Miesten Superpesiksen välieräottelun Sotkamon Jymy-Joensuun Maila -tapahtumat (31.8.) herättivät runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Pisimmälle meni Kiteen Pallo -90:n johtokunnan jäsen Aki Sutinen, jonka Twitter-kirjoitus osoittaa Pesäpalloliiton johtokunnan mukaan kunnioituksen puutetta ja epäurheilijamaisuutta sekä on naisen arvoa alentava. Pesäpalloliitto määrää tapauksen vuoksi seuralle 750 euron sakkorangaistuksen.

Pesäpallon kurinpitopäällikkö Kimmo Suominen siirsi päätöksenteon asiassa liittojohtokunnalle, koska kyseessä ei ollut kilpailutilanne tai ottelutapahtuma. Pesäpalloliiton epäurheilijamaiseen käyttäytymiseen puuttuvan toimintaohjeen mukaan joukkueiden ja seurojen toimijat edustavat lajiaan myös pelikentän ulkopuolella. Provosointi ja lajin imagolle haitallinen toiminta esimerkiksi lehdistötilaisuuksissa, verkossa tai tiedotusvälineissä on kielletty.

– Seura vastaa siitä, että sen toiminnassa mukana olevat henkilöt ja joukkueet noudattavat näissä kilpailumääräyksissä mainittuja sääntöjä, sopimuksia, ohjeistuksia, velvoitteita ja sanktiojärjestelmiä, Pesäpalloliiton johtokunta korostaa.

– Suomen Pesäpalloliitto ry haluaa korostaa, että lajiliikkeemme kunnioittaa kaikilla tasoilla tasa-arvoa ja urheilullisia arvoja. Kaikki epäurheilijamaisuus, syrjintä, rasismi, väkivalta ja näihin verrattava toiminta on tuomittavaa, kurinpitopäätöksessä todetaan.

Kiteen Pallo -90 reagoi seurana tapaukseen välittömästi.

– Kiteen Pallon johtokunta on erottanut kyseisen henkilön, eikä hän tule toimimaan jatkossa missään roolissa Kiteen Pallossa. Twiitti ei ole millään tavalla seuran arvojen mukainen ja Kiteen Pallo tuomitsee jyrkästi kyseisen toiminnan ja korostaa, että twiitti oli yksityishenkilön, ei seuran lausunto, Kiteen Pallo -90 kertoi tiedotteessaan.

Aiheesta lisää

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Kiteen Pallo -90:n tiedote aiheesta (1.9.2017)