Valitse sivu

Kuusi koripallon Suomen mestaruutta voittaneen lappeenrantalaisen Catzin fysiikkavalmentajana 11 kautta toiminut Arttu Rossi ottaa jatkossa vastaavan tehtävän vastuulleen Pesä Ysien superpesisjoukkueessa.

Ysien valmennustiimin muut jäsenet ovat pelinjohtaja Juho Kaikko ja valmentaja Sampo Nieminen.

– Catzin jälkeen oli vakaa aikomus olla tekemättä mitään valmennuspuolella, mutta aika nopeasti lopettamisuutisen jälkeen Ville Lantta oli yhteydessä ja siitä ajatus lähti hautumaan. Noin kuukauden pohdin asiaa ja päätin tähän mielenkiintoiseen tarjoukseen tarttua. Tämä uusi haaste on siinäkin mielessä hyvä asia, että tulee uusia virikkeitä uuden lajin kanssa, eivätkä ajatukset pääse urautumaan liikaa, Rossi kertoo.

– Minun odotetaan tuovan joukkueeseen enemmän räjähtävyyttä, nopeutta ja voimaa. Pesäpallossa on kyse reagointipelistä, jossa lähtönopeus eri suuntiin on keskeistä. Siihen panostetaan voima-, hyppy-, loikka- ja vetoharjoittelun kautta. Hyvä fyysinen kunto yhdistettynä lajiosaamiseen on äärimmäisen tärkeää. Kuten muissakin pallopeleissä, kyky pelata peliä laadukkaasti lähtee usein liikkuvuudesta, Rossi näkee.

Aiheesta lisää

Pesä Ysien kotisivut

Pesä Ysit rakentaa joukkuettaan kohti kautta 2018