Valitse sivu

A-tyyppiä mukaillen kaiken pitäisi olla kunnossa pesiskauden päätösristeilyä varten. Miehet ja naiset ovat terveinä, valmennusjohto on terveenä. Ainoa, kenestä on huolta, on tietysti tämä selostajaosasto.

Klassikoksi lajipiirien ulkopuolellakin muodostunut pesiskauden päätösristeily starttaa Helsingin Länsisatamasta ensi viikon lauantaina 7. lokakuuta. Gaalajuontaja Antero Mertaranta ei ole joutunut päähän kohdistuneen taklauksen kohteeksi, vaan CHL-jääkiekkokaukalon laidalta bongattu ”Anza” odottaa jo malttamattomana juhlaviikonloppua ja pesäpalloyhteisön kohtaamista.

– Tästä tehdään kaikkien aikojen spektaakkeli itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Pesisristeily on aina järisyttänyt kansan syviä rivejä, joten mielenkiinnolla odotan jälleen, mitä tapahtuu.

Itsekin Ykköspesistä urallaan pelannut Mertaranta on seuraillut kauden etenemistä innokkaasti ja osallistunut tapahtumiin. Miesten Superpesiksessä haastajat pääsivät taas lähemmäs kärkeä ja naisten Superpesiksessä Manse PP Tampereelta kirjoitti seurahistoriaa. Mertarannan mukaan nämä ovat pesäpalloa ajatellen ”todella isoja juttuja”.

– Huippusporttiin kuuluvat aidot, kovat yllätykset. Niistä se kuuluisa kulttuuri leviää. Mitä enemmän tulee kuvioihin uusia haastajia ja uusia paikkakuntia, sitä enemmän myös aiempien menestyjien pitää terävöittää toimintaansa voittaakseen, Mertaranta huomauttaa.

– Lähtökohtana ovat omat parantuneet suoritukset. Jokaisen pitäisi miettiä, miten yleisön suosion saa puolelleen ja mitä yleisölle tarjotaan. Jos aina vaan tarjotaan samaa, ei sillä mitään voita.

Maestro ei vielä paljasta, mitä uutta aikoo itse tuoda tämänkertaiseen palkintogaalaan. Ehkä ei tarvitsekaan, sillä estradin täyttävät menestyneet urheilijat, valmentajat, tuomarit, taustajoukot ja muut ansioituneet aktiivit. Valmistautuminen hoidetaan silti selostamossakin viimeisen päälle. Kuontalo kuntoon ja taikalasit päälle!

– Haha, sitä nimenomaan. Korkean paikan leirille lähdetään ja tehdään kaikki tarvittavat toimenpiteet. Tähän ladataan kaikki, kun CHL-kiireet helpottavat, Mertaranta päättää.

Mitä kaikkea on luvassa, se selviää ensi viikon lauantaina. Europa lähtee Helsingissä Länsiterminaali 1:stä eli samasta paikasta kuin vuosi sitten. Kauden parhaiden palkintogaala alkaa Ocean Club -yökerhossa kannella 8 noin kello 18.45.

Aiheesta lisää

Lisätietoa pesisristeilystä ja matkapaketit Matkapojilta