Valitse sivu

Tyttöjen Superpesis on edennyt loppuotteluvaiheeseen. Syksyllä 2014 perustettu Oulun Lipottaret tavoittelee maksimaalista voittokulkua eli jo kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan. Joukkueen haastaa loppuottelussa Fera Raumalta, joka yllätti Hyvinkään Tahkon välieräsarjassa suoraan voitoin 2-0.

Lipottarien loppuottelupaikka varmistui Raksilan kotistadionilla tiistaina, kun Pesäkarhut Porista jäi juoksuitta sateisessa säässä pelatussa vähäjuoksuisessa ottelussa. Pesäkarhut sai kokoonpanoonsa naisten loppuottelusarjaa tähdittäneen lukkarin Minttu Vettenrannan ja vei kolmostilanteet 15-11, mutta kotiutukset tökkivät pahemman kerran. Kapteeni Emilia Linna iski kotijoukkueen molemmat juoksut 2-0 (1-0, 1-0) -voitossa.

Loppuottelusarjaa pelataan Oulussa jo perjantaina ja Raumalla sunnuntaina. Tahko avaa pronssiottelusarjan Pesäkarhuja vastaan ensi viikon tiistaina. Sekä mestaruuden että pronssimitalit vie kahdella voitolla.

Kitee voiton päässä A-poikien mestaruudesta

Sanooko kolmas kerta toden? – Kiteen Pallo -90 jäi hopealle kahdella edellisellä kaudella poikien Superpesiksessä. Nyt joukkue matkusti loppuotteluavaukseen viimevuotisen vastustajansa Kouvolan Pallonlyöjien kotikentälle ja haki voiton supervuorossa. Ykköspalkittu Hannes Pekkinen avasi molempien jaksojen juoksuhanat, pelasi vakuuttavasti etukentällä ja saalisti seitsemän kärkilyöntiä.

Mitään ei kuitenkaan ole vielä ratkaistu, jos vuoden takaiseen on uskominen. Silloin joukkueiden välisessä loppuottelusarjassa nähtiin pelkkiä vierasvoittoja.

A-poikien pronssimitaleita juhlii viiden vuoden tauon jälkeen Hyvinkään Tahko, joka kukisti pronssiottelussa Jyväskylän Kirin voitoin 2-0.

Halsuan Toivolle seurahistorian ensimmäinen B-poikien SM-mitali

Supertähti Perttu Ruuska oli liekeissä, kun Halsuan Toivo kukisti välierissä Kouvolan Pallonlyöjät ja varmisti seurahistoriansa ensimmäisen B-poikien SM-mitalin. Loppuottelussa vastaan asettuu Kankaanpään Maila, joka voitti edellisen ikäluokan mestaruutensa 2014.

Viime vuonna SM-hopeaa vienyt Kouvola saa vastaansa pronssiottelussa Sotkamon Jymyn.

Aiheesta lisää

Karjalainen: Kiteen A-poikien mestaruus voiton päässä

Satakunnan Kansa: Pesäkarhut jäi pronssiotteluun

Keski-Pohjanmaa: Halsuan Toivo loppuotteluun

Halsuan Toivo pelaa B-poikien mestaruudesta

Otteluaikataulut: Poikien Superpesiksen loppuottelu

Otteluaikataulut: Tyttöjen Superpesiksen mitaliottelut

Otteluaikataulut: B-poikien SM-sarjan mitaliottelut