Valitse sivu

Oulun Lipottaret on voittanut kolmannen kerran peräkkäin pesäpallon B-tyttöjen Suomen mestaruuden. Loppuottelusarjan toisen voittonsa joukkue haki Raumalta upeasti taistelleesta Ferasta lukemin 1-2 (2-1, 1-5, 0-1). Lipottaret perustettiin tyttö- ja naispesäpallon erikoisseuraksi syksyllä 2014. Seura on siis juhlinut mestaruutta olemassaolonsa aikana joka vuosi.

Fera nousi ratkaisuottelussa avausjakson voittoon neljännen aloittavalla. Tasoitusjuoksun toi harhaheitolla Julia Valtanen ja voittojuoksusta 2-1 vastasi Henna Suominen kotiuttamalla Tinja Töyrylän.

Tauon jälkeen Lipottaret otti kuskin paikan. Voittojuoksu nähtiin jo avausvuorossa, kun Katrina Määttälä kotiutti Iida Tossavaisen. Loppunumeroiksi 1-5 kaunisteli mailan varressa vieraiden ykköspalkittu Emilia Linna.

Supervuoron ratkaisu nähtiin tasoittavalla vuorolla, kun polttoyritys kolmoselle päättyi kotijoukkueen kannalta ikävästi harhaheittoon. Tossavainen toi voittojuoksun ja riemu repesi Lipottarien kaarella.

Ratkaisuottelua seurasi paikan päällä Otanlahden pesäpallostadionilla komeasti 446 katsojaa. Lisäksi ottelu lähetettiin suorana lähetyksenä Feran Facebook-sivulla.

Kultamitalisteista Ninni Fasse, Emilia Linna, Katrina Määttälä ja Roosa Törmänen ovat olleet mukana voittamassa kaikkia kolmea mestaruutta. Uran ensimmäistä B-tyttöjen mestaruuttaan juhlivat Tiina Ahonen, Tuija Ahonen, Jutta Kivikangas, Essi Kurth, Oona Kurth, Elina Kärsämä, Linnea Laatikainen, Noora Lehtonen, Aura Määttä, Fanny Pesonen, Meri Salo ja Iida Tossavainen sekä pelinjohtajat Eetu Ojala ja Juha Luhtavaara.

Feralle hopea on jo seuran 13. B-tyttöjen SM-mitali. Kuuden mestaruuden lisäksi Fera on nyt voittanut kaksi hopeaa ja viisi pronssia. Tyttöjen Superpesiksen pronssiottelussa ovat alkavalla viikolla vastakkain Hyvinkään Tahko ja Pesäkarhut Porista.

Tyttöjen Superpesis, 2. loppuottelu

Rauma – Oulu 1-2 (2-1, 1-5, 0-1)
Voitot 0-2

Rauma: Heini Viitanen 0/1, Tinja Töyrylä 1/1, Henna Suominen 1/0, Julia Valtanen 0/1, harhat 1.
Palkitut: I Tinja Töyrylä, II Senna Sinisalo.

Oulu: Ella Korpela 0/3, Roosa Törmänen 0/1, Iida Tossavainen 1/2, Emilia Linna 2/0, Katrina Määttälä 1/0, Elina Kärsämä 0/1, Meri Salo 1/0, harhat 2.

Palkitut: I Emilia Linna, II Ella Korpela.

Tuomarit: Antti Aine ja Jukka Laaksonen.

Yleisöä: 446.

B-tyttöjen SM-kultaa 2017: Oulun Lipottaret

Tiina Ahonen, Tuija Ahonen, Ninni Fasse, Anna Hemmilä, Jutta Kivikangas, Ella Korpela, Essi Kurth, Oona Kurth, Elina Kärsämä, Linnea Laatikainen, Noora Lehtonen, Emilia Linna, Aura Määttä, Katrina Määttälä, Fanny Pesonen, Meri Salo, Iida Tossavainen, Roosa Törmänen. Eetu Ojala (pj), Juha Luhtavaara (2. pj).

B-tyttöjen SM-hopeaa 2017: Fera, Rauma

Jasmin Andreasen, Sini Haataja, Mette Henriksson, Ninni Lainio, Lotta Lindroos, Minna-Mari Löytökorpi, Venla Olli, Iida Siitonen, Senna Sinisalo, Henna Suominen, Sonja Töyrylä, Tinja Töyrylä, Mandi Ussa, Susanna Uusitalo, Julia Valtanen, Heini Viitanen. Juho Luoma (pj), Tiina Andreasen (2. pj).

Aiheesta lisää

Länsi-Suomi: ”Hopea oli tänä vuonna Feran B:n väri”

Lipottarien kotisivut

3. loppuottelun tilastot

19.9. klo 14.30: Lisätty ensimmäisen Suomen mestaruuden voittajiin Linnea Laatikainen ja Essi Kurth sekä lisäksi mestareiden nimiluetteloon Essi Kurth.