Valitse sivu

Joensuun Maila nappasi pronssit viidettä kertaa peräkkäin, kun se kaatoi viime syksyn tapaan Kouvolan Pallonlyöjät.

Joensuun Mailan ja Kouvolan Pallonlyöjien kauden päättävää ottelua oli Mehtimäelle saapunut seuraamaan 1048 katsojaa. Syksyistä säästä huolimatta pronssitaistosta muodostui varsinainen juoksuiloittelu, sillä 2-1s (7-6, 1-5, 1-0) päättyneessä ottelussa lyötiin peräti 20 juoksua!

Ottelu alkoi isäntien komennossa Lauri Kivisen piiskatessa pallon kakkosjatkeelta läpi juoksun arvoisesti ja samaan vuoroon Juha Niemi tälläsi pinnan lisää kakkossaumasta. KPL kuittasi johdon kuitenkin välittömästi, kun Matti Latvala tinttasi pallon takaa maisemiin, josta tuloksena oli kuitenkin vain yksi juoksu. Tasoituksen iski välilyönnillä Toni Laakso. JoMan jaksovoitto leijui jo ilmassa Niemen tyhjentäessä pajatson kolmosjatkeelta toisessa vuorossa, mutta KPL tuli kahdessa seuraavassa vuorossa tasoihin yksittäisillä lyödyillä. Niemi kuitenkin päätti vieraiden pyristelyt iskemällä neljännen aloittavalla pallon tylysti väliin.

KPL tuli toiselle jaksolle vahvasti Latvalan onnistuessa ensimmäisessä ja toisessa vuorossa. Jaksovoiton varmisti Laakso, joka iski kolmosluukusta 1+2 juoksua neljännen aloittavalla. JoMa sai tasoittavallaan kuparisen rikki Aleksi Rautiaisen lyömänä.

Supervuoroparissa JoMa piti pintansa ensin ulkona ja järjesteli ajolähdön Niemelle. Kakkossauma puhki oli lyöjämörssärin resepti ja pronssijuhlat olivat neljännen edellisen syksyn tapaan valmiit alkamaan.

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi