Valitse sivu

Tamperelainen Manse PP venyi Suomen mestariksi ensimmäistä kertaa sen seurahistoriassa. Pesäkarhut joutui taipumaan hopealle jännittävän neljännen finaalien jälkeen.

Porin pesäpallostadionille saapuneet 1716 katsojaa saivat todistaa Suomen mestaruuden ratkeamista, kun vierailija Manse PP vei SM-kullat 1-2s (1-3, 2-1, 0-1) päättyneen ottelun jälkeen.

Kotijoukkue sai ottelulleen haluamansa alun, kun Susanna Puiston hidastettu kolmospuolelle riitti tuoreelle etenijäkuningatar Milla Lindströmille. Mansen vastausta saatiin odottaa toisen tasoittavalle, jossa peräkkäin Jatta Vuorinen ja Petra Hussa iskivät tylysti pallot kakkosjatkeelle. Vuorinen löysi vielä kolmanteen vuoroon aukon Pesäkarhujen polttolinjasta, minkä myötä jaksolukemat kirjattiin vieraille 1-3.

Toisella jaksolla parivaljakko Puisto-Lindström onnistuivat toisessa ja kolmannessa vuorossa, ensin kolmossaumavedolla ja sen jälkeen merkkaamattomalla välilyönnillä. Vuorinen toi kylmäpäisellä välilyönnillään Mansen neljännessä vuorossa vielä viimeisessä vuorossa, mutta Pesäkarhujen ulkopeli kesti loput rynnistykset.

Supervuoroparissa ainoaksi juoksuksi jäi Anna Rintanen kierteinen koukkunäpäys ykkösrajaan, jolla Henna Peltokangas ennätti kotiin. Kauden läpi upeasti pelannut Mansen PP:n ulkokenttä kesti Pesäkarhujen rynnistykset, joiden jälkeen juhlat olivat valmiit alkamaan.

Viime vuonna Kirittärissä mestaruutta juhlinut Mira Kolehmainen sai jälleen kultamitalin kaulaansa ja ottelun ratkettua tunteet olivat vahvasti pinnassa.

– Katsokaa tätä yleisöjä ja pelaajia, sydän meinaa pakahtua ylpeydestä. Tukholmasta saakka ollaan puhuttu kunnolla mestaruudesta ja me Tampereella olemme siihen itse uskoneet, vaikka muualla meihin tuskin on uskottu ja nyt se on tässä, riemuitsi Kolehmainen.

Pelinjohtaja Jarkko Pokela jakoi laajasti kiitosta mestaruuden taustalla vaikuttaneille henkilöille ja herkistyi itsekin muistelemaan omaa matkaansa mestaruuteen.

– Mahtavalta tuntuu ja onhan tässä pitkä tie ollut Ylihärmän karsintapeleistä tänne tultu. Emme ole tällä kaudella juuri antaneet armoa itsellemme eikä ohi päiviä sitä myötä ole juurikaan tullut, kertasi Pokela

– Nyt on minun vastuuni tästä kaudesta ohi ja juhlimisen osalta vastuu siirtyy tästä eteenpäin muille, hän nauroi.

***

Aarne Puisto
Twitter: @AarnePuisto
aarne.puisto@superpesis.fi