Valitse sivu

Kolme edellistä kautta naisten Superpesiksen loppuotteluita on pelattu akselilla Jyväskylä-Lapua. Tänä syksynä asetelma on täysin erilainen, kun Manse PP on varmistanut seurahistoriansa ensimmäisen SM-mitalin ja juhlii joka tapauksessa tamperelaisen joukkueen SM-mitalia 32 vuoden tauon jälkeen. Pesäkarhut Porista voitti vuosi sitten SM-pronssia. Seuran edellinen ja toistaiseksi ainoa naisten Suomen mestaruus on kaudelta 2002.

Manse PP otti historiallisen runkosarjan ykkössijan ja voitti 26 ottelustaan 22. Ainoan 0-2-tappionsa joukkue kärsi päätöskierroksella Porissa varmistettuaan jo aiemmin sarjataulukon ykköstilan. Manse PP:n kentästä lyötiin ainoana joukkueena alle 100 juoksua (86) runkosarjassa. Pirkanmaan pesäpallon uuden tulemisen (Mansen Räpsä 2013-2015, Manse PP 2016-) jälkeen kausi on päättynyt kolme edellistä kertaa puolivälierissä, mutta tällä kertaa tie vei välierävoitolla Kempeleen Kiristä loppuotteluun asti.

Pesäkarhut Porista juhli keväällä hallimestaruutta kotihallissaan, mutta sai heti sen jatkeeksi jobinpostia Emilia Itävalon loukkaantumisen myötä. Katseet suunnattiin heti eteenpäin ja elämä jatkui. Seura voittaa jo 14. naisten SM-mitalinsa 2000-luvulla, mutta mestaruuden 2002 jälkeen tuloksena on ollut neljä loppuottelutappiota. Nyt runkosarjan nelonen kukisti hurjassa välierätrillerissä Lapuan Virkiän, joka on useina vuosina ollut joukkueelle hankala vastustaja. Kausi on ollut Pesäkarhuille menestyksekäs niin joukkueena kuin yksilötasolla. Milla Lindström vei etenijäkuningattaren tittelin, Susanna Puisto löi runkosarjassa eniten juoksuja ottelua kohden ja Susanne Ojaniemi onnistui kärkilyönneissään koko sarjan parhaalla prosentilla.

Loppuottelijoiden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tasaisia läpi kauden. Voitot ovat Manse PP:n hyväksi 2-1. Tampereella joukkueet eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet, sillä kauden avaus pelattiin erikoisotteluna Tukholmassa.

Pronssiottelussa pelaavat paras kolmesta –sarjassa 2000-luvun kestomenestyjä Lapuan Virkiä ja seurahistoriansa ensimmäistä naisten SM-mitalia tavoitteleva Kempeleen Kiri. Pronssiotteluiden avaus nähdään keskiviikkona ja ratkaisu joko lauantaina tai sunnuntaina.

Yle Urheilu näyttää naisten loppuottelut suorina lähetyksinä

Naisten Superpesiksen loppuottelusarja nähdään kokonaisuudessaan Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa keskiviikosta alkaen. Selostajana toimii Mikko Hannula.

Aiheesta lisää

Manse PP, Tampere vs. Pesäkarhut, Pori

Video: Loppuotteluiden tiedotustilaisuus

Video: Viidennen välieräottelun suurta draamaa Lapualla

Naisten Superpesiksen loppuotteluiden otteluohjelma